Batak pred APOEL: Da budemo hrabri i disciplinovani

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 23:22

Batak pred APOEL: Da budemo hrabri i disciplinovani

Fudbaleri Vojvodine gostuju u četvrtak kiparskom APOEL-u, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Trener fudbalera Vojvodine Radoslav Batak izjavio je da njegova ekipa mora da odigra hrabro i disciplinovano u predstojećoj utakmici kvalifikacija za Ligu konferencija protiv APOEL-a i dodao da je važno da u uvodnom delu meča bude iznad svog nivoa.

"Prethodnih nedelju dana dosta smo govorili o našem protivniku i svima je jasno da igramo protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kvalitetne ekipe koja ima veliko iskustvo u kvalifikacijama u evropskim takmičenjima, u grupnoj fazi, čak i Lige šampiona, i koja ima tri-četiri puta veći budžet od nas", rekao je Batak, preneo je klub.

"Mnogo je bitna ova prva utakmica i ja sam to isticao i nekako smo kroz pripreme stalno mislili na APOEL i ovo je za nas veliki izazov i šansa", dodao je on.

"Uz sve te njihove karakteristike, ja verujem u naš tim i naš kvalitet. Neće nam biti lako, ali treba da budemo hrabri i disciplinovani i da se ne uplašimo protivnika i verujem da u prvih 20-25 minuta moramo da budemo iznad svog nivoa. Važno je da na tom početku budemo koncentrisani i fokusirani jer to može da odredi dalji razvoj. Čekaju nas i teški vremenski uslovi, tako da moramo da budemo na maksimalnom nivou kako bismo odgovorili svim tim izazovima", naveo je trener Vojvodine.

Batak je potvrdio da ima kadrovskih problema i da Filip Malbašić i Asmir Kajević nisu u protokolu za ovaj meč.

"Imali smo malih problema po dolasku u Novi Sad, pred generalnu probu Malbašić je osetio bol u tetivi iznad kolena, Kajević je takođe osetio bol u mišiću i on je u poslednjoj fazi oporavka. Imamo Vukića koji se vratio pre tri dana i nije spreman, dok je Radulović dobio udarac protiv Borca, iako smo se nadali da će posle nekoliko dana biti dobro, situacija nije najbolja", rekao je on.

Batak je naveo da su mu za utakmicu potrebni 100 odsto spremni igrači.

"Vremenski uslovi će zahtevati vrlo verovatno i svih pet izmena i zato će nam svaki igrač biti bitan", naglasio je Batak.

Fudbaler Vojvodine Nikola Čumić poručio je da veruje u pozitivan ishod.

"Spremali smo se dugo za ovaj meč više od mesec dana, imali smo dovoljno vremena da analiziramo i skautiramo ekipu APOEL-a. Svesni smo da se radi o kvalitetnoj ekipi koja poseduje izuzetne individualce. Poštujemo našeg rivala, ali mi s nestrpljenjem očekujemo ovaj meč i želimo da se pokažemo u što boljem svetlu", rekao je on.

"Ovo je prvo poluvreme, mi želimo da ostvarimo pozitivan rezultat i da pred našim navijačima obezbedimo plasman u naredno kolo. Verujemo u to što radimo i verujemo da ćemo uspeti u tome", zaključio je Čumić.

Utakmica APOEL - Vojvodina na programu je 27. jula od 19.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.