Basta otpisan, Sergej pod sumnjom?

Izvor: Sportske.net, 07.Okt.2018, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basta otpisan, Sergej pod sumnjom?

Teška situacija u Laciju, povika na Srbe, trenutak istine za "L'Akvile"...

Izgleda da će Dušan Basta platiti ceh, posle isključenja u Frankurtu.

Naime, bilo je mnogo kritika na račun nekadašnjeg fudbalera Zvezde koji je vojnik Lacija, ali jasno da je navijačko pamćenje krhko, pa su se mnoge kritike sručile na našeg fudbalera.

Danas protiv Fiorentine, u meču koji Rimljani jednostavno moraju da dobiju neće biti ni na klupi.

"Nije kriv Basta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ni Milinković-Savić koga ste protiv Đenove dizali u nebesa, a sada opet besomučno kritikujete, posle dva poraza, mi pobeđujemo i gubimo kao tim", rekao je Simone Inzagi, ali ipak za Bastu nema mesta ni na klupi.

Lacio je u nevolji ako ne pobedi, Ćiro Imobile je čovek u koga gledaju, ali za njega su "Ljubičasti" tabu, nikada nije dao gol Fiorentini.

Na drugoj strani, Bleki Milenković u timu koji i jeste, i nije iznenađenje sezone. Igraju odlično, ali ovaj mladi tim je pod Piolijem i prošle godine nagovestio ogroman potencijal, sa Kjezom, Pjacom i Simeoneom napred mogu da ugroze svaku odbranu.

Statistika ide na ruku Laciju, mada to ne igra neku ulogu, u istoriji, u 149 odigranih mečeva, klubova koji spadaju među "sedam sestara" italijanskog fudbala, Lacio je dobio deset mečeva više od Toskanaca, 59:49.

Na "Olimpiku" na kome će danas biti oko 30 000 ljudi, ta prednost je izraženija, 39 pobeda "Orlova", 14 gostiju, 22 puta je bilo nerešeno. No, to su brojke, kako rekosmo, ne znače puno, u meču u kome je mnogo veći pritisak na domaćinu, a oni nisu pokazali da umeju da igraju pod presijom.

Milinković Savić je i dalje na udaru, povike su sve žešće, čak idu do toga da se ne bori, ali ima danas i poseban motiv, vrlo lako je mogao da bude u "ljubičastom dresu", da u poslednjem trenutku nije ipak otišao u Lacio, iako je bio pred potpisom za Fiorentinu.

Neverovatno je da se već sumnja u njegove kvalitete, a pojavljuju se i priče da će Lotito skupo platiti odluku da ga ne proda i da će mu cena padati...

Danas će ga oko 1000 gostujućih navijača koji stižu u prestonicu vređati tokom čitavog meča, ali to je manje bitno.

Da li je ovo meč u kome Sergej može da napravi preokret u do sada slaboj sezoni?

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.