Basta: Velika je čast nositi kapitensku traku Lacija

Izvor: Sportske.net, 25.Nov.2017, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basta: "Velika je čast nositi kapitensku traku Lacija"

Dušan Basta se lagano vratio u pogon i bio je jedan od najboljih u svom timu u duelu protiv Vitesea.

Posle dvomesečne pauze zbog povrede, srpski fudbaler Dušan Basta vratio se na teren u duelu Lacija i Vitesea koji je odigran u petom kolu grupe K Lige Evrope. 33-godišnji Basta je bio zadovoljan svojim nastupom u utakmici koja je završena nerešeno 1-1, a pogotovo činjenicom da je rimsku ekipu predvodio kao kapiten na tom meču, kao i zbog asistencije za izjenačujući pogodak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
"Bila mi je velika čast da ponesem kapitensku traku Lacija. Istina je da veliki broj standardnih igrača nije igrao, pošto smo još u prošlom kolu obezbedili prvo mesto u grupi,  ali bez obzira na sve, to je bila izuzetna čast za mene. Srećan sam zbog povratka na teren, ali isto tako i zbog ostvarene asistencije" - rekao je Basta.

Basta kaže da klub ima ozbiljne namere u Ligi Evrope i u Seriji A, ali da je potrebno strpljenje, sreća i dobra forma.

"Imamo velike ambicije što se tiče i Evrope i prvenstva. Ne bih pravio bilo kakve prognoze, prvo da vidimo ko će nam biti sledeći protivnik" - smatra Basta.

Lacio je u rimskom derbiju u prošlom kolu poražen od Rome i to je bio kraj sjajne serije od čak šest pobeda u nizu. Basta veruje da njegov tim u narednom kolu, protiv Fiorentine, može da započne novu uspešnu seriju rezultata, iako ih čeka ozbiljan rival.

 

"Fiorentina svakako nije za potcenjivanje. Biće to teška utakmica za nas u kojoj ćemo po svaku cenu ići na pobedu. Ja se nadam da ćemo ponovo ući u pobednički niz, isti onakav kakav smo imali i pre derbija"
- zaključio je Basta.

Lacio trenutno zauzima petu poziciju i od trećeg mesta ih deli samo tri poena. Fiorentina je trenutno deveta, sa 11 poena manje u odnosu na Bastinu ekipu. Meč Lacio – Fiorentina igra se u nedelju od 18 časova.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.