Izvor: MozzartSport.com, 25.Sep.2021, 00:01

Baskonija jača od Fuenlabrade, Ristić na skok do dabl-dabla, Marinković pet poena

Real deklasirao Andoru, Mario Nakić ubacio samo dva poena

Košarkaši Baskonije upisali su i drugu pobedu na startu ACB lige pošto su kod kuće bili bolji od Fuenlabrade rezultatom 95:86 (23:23, 19:18, 28:24, 25:21).

Tim iz Vitorije dugo se “rvao“ sa gostujućim sastavom za prednost, ali je ipak odneo prevagu na mišiće i iskustvo. Tako se izrodila serija 11:2 na kraju treće i početkom poslednje četvrtine kojom je Baskonija prvi put stigla do dvocifrene >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prednosti, mada ni tada nije bilo sve rešeno pošto se Fuenlabrada nije lako predala. Ipak pošto su se gosti približi na samo pet poena minusa uz sedam minuta na semaforu (77:72) Džejson Grejndžer je trojkom načeo, da bi Stiven Inok dokrajčio rivala i usmerio susret ka konačnoj pobedi Baskonije.

😍 Vaya PASE de @leomeindl23... Y @KyleJamal4 se cuelga del aro.

¡INCREÍBLE!

📹 En directo en @MovistarPlus #LigaEndesa #ListosParaRomperla pic.twitter.com/ZuiHrTQ4LD

Najefikasniji u domaćim redovima bili su upravo Inok s 23 poena uz jedan skok do dabl-dabla, te Grejdžer koji je dopisao još sedam asistencija. Nekadašnji centar Crvene zvezde Lendri Noko takođe je bio nadomak dabl-dabla uz 12 poena i devet skokova, dok je Vanja Marinkovićza 21 minut na terenu imao pet poena i dve uhvaćene lopte, dok je trojkom doveo Baskoniju do prvog dvocifrenog vođstva. Kod Fuenlabrade Leonardo Meindl ubacio je 23 poena, dok je odličnu rolu imao i Dušan Ristić sa 13 poena i devet skokova.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Real Madrid je kao gost deklasirao Andoru rezultatom 86:58 (21:14, 17.16, 26:14, 22:14) i održao jak ritam posle osvajanja Superkupa na Kanarskim ostrvima.

Valter Tavares predvodio je listu strelaca sa 15 poena, te još sedam skokova i tri asistencije, Geršon Jabusele imao je 12 poena i šest uvhaćenih lopti, dok je Adama Hanga bio izjednačen po broju poena. Najdžel Vilijams Gos upisao je 10 poena. Kod domaćina jedini dvocifreni sa 10 poena bio je Musa Dijanj. Talentovani Mario Nakić odigrao je nešto manje od deset minuta i za to vreme ubacio dva slobodna bacanja, uz jedan skok.

La potencia de Yabusele @DTP_Mario asusta#LigaEndesa#ListosParaRomperla

🎥 @MovistarPlus pic.twitter.com/bwIDLaBjFD

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.