Baskija - Srbija (20.30)

Izvor: B92, 27.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baskija - Srbija (20.30)



Fudbalska reprezentacija Srbije igra večeras u Bilbau prijateljsku utakmicu sa selekcijom španske pokrajine Baskije.

Nakon brojnih otkaza, na poslednjoj utakmici u 2006. godini, selektor Havijer Klemente izvešće kombinovani sastav, u kojem na raspolaganju ima čak sedam fudbalera iz domaće lige.

Na prvobitnom spisku Klementea, od standardnih reprezentativaca nije bilo samo Dejana Stankovića, Mladena Krstajića i Nemanje Vidića. Međutim, u međuvremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su, zbog klupskih obaveza, otkazala još šestorica: Pantelić, Janković, Koroman, Ljuboja, Lazović i Luković, a u ekipu su pozvani: Milovanović, Smiljanić, Babović, Lomić, Rukavina i Đokić, svi iz domaće lige i bez iskustva u nacionalnom timu.

Od prvobitno pozvanih centarfora ostao je samo Nikola Žigić, na sredini terena bi trebalo da se nađu: Duljaj, Krasić, Kovačević, Ergić i Trišović, u odbrani: Stepanov, Tošić, Marković i Ivanović, a na golu Stojković.

Klemente će večeras osmi put predvoditi selekciju Srbije. Do sada je zabeležio pet pobeda i dva remija, i to će biti dobra prilika da ostvari novi trijumf. Međutim, poslednji put kada je naš nacionalni tim, tada SR Jugoslavije, igrao u Bilbau, izgubili smo sa 3:1.

Na jubilarnoj 20. utakmici, ekipu selekcije Baskije će uglavnom činiti fudbaleri tri glavna kluba te regije, Atletik Bilbaa, Real Sosijedada i Alavesa.

U ekipi neće biti igrača iz Premijer lige - Ćabija Alonsa, Mikela Artete i Ivana Kampa, kao ni prvotimaca Osasune - Garsije i Punjala. Međutim, selektorski tandem Iribar – Ečeri može da račun na vrhunske igrače španskog šampionata - Ečeberiju, Gabilonda, Iraolu, Ćabija Prijeta, Aranbura i Havija Martineza.

Za meč na stadionu Atletik Bilbaa "San Mames", kapaciteta 40.000 mesta, vlada veliko interesovanje. Utakmica Baskija – Srbija u Bilbau igra se od 20 časova i 30 minuta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.