Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2021, 05:44

Basketaši i dalje savršeni: Preko Poljske do tri od tri

Srbi serijom od 10:2 upisali i treći trijumf

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Savršen učinak basketaši Srbije žele da sačuvaju i posle drugog dana olimpijskog turnira. Kina i Holandija su njihovu snagu osetile na startu, a danas su morali da im čestitaju i momci iz Poljske - 15:12. Srbija posle tri okršaja na atraktivnim terenima "Aomi Urban Sports parka" ima tri trijumfa. Na sva tri meča davali su na početku lažnu nadu rivalima, a onda ubrzali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ritam i overili pobede. Naredni protivnik je Belgija danas od 8.25 po srpskom vremenu.

Premijerni nastupi trebalo bi da posluže basketašima da se što bolje spreme i uigraju za završne borbe koje su na programu u ponedeljak, utorak i sredu. Međutim, do toga treba prvo doći. Naši momci su bolje otvorili suset sa Poljskom - za 26 sekundi preko Ratkova i Vasića došli su do uvodnog vođstva 2:0. Međutim, brzo je stigao odgovor rivala. Prilično je od tog trenutka bila razigrana Poljska, koja je znala da kazni svaku grešku srpskih košarkaša i povede sa 10:5.

Uozbiljili su se Dušan Domović Bulut i drugari, “kliknulo” im je da su favoriti na kompletnom turniru i da ne smeju tek tako da prepuštaju rivalima kontrolu igre. Pogađali su redom Bulut, Ratkov, Vasić, pa ponovo Bulut… Poljaci su zaustavljeni u napadu, pa se zaostatak lako topio. Bulut je doneo izjednačenje 11:11, a Ratkov na asistenciju Majstorovića pogodio za vođstvo. Dva slobodna bacanja Vasića povećala su prednost na 14:11 i tada se već, i pored ogromne vrućine, u srpskom timu lakše disalo. Brzo je i overena treća pobeda.

Sutra će Srbija igrati sa Japanom i Letonijom, a u utorak je poslednji protivnik Rusija. Istog dana počinju četvrtfinalne bitke, a onda u sredu najvažniji okršaji, na kojima pobeda donosi medalju.

RASPORED I REZULTATI

Srbija - Kina 22:13

Srbija - Holandija 16:15

Danas

Poljska - Srbija 12:15

Srbija - Belgija 8.25

Ponedeljak

Srbija - Japan 5.00

Letonija - Srbija 8.25

Utorak

Srbija - Rusija 11.00

četvrtfinala 14.00, 15.20

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.