Izvor: Blic, 21.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bartez: Kolina preterao!

Bartez: Kolina preterao!

Dva krune za Valensiju - pored šampionske u Španiji, posle sedam dana na 'Mestaju' je stigao i pehar Kupa UEFA. Ruku na srce, španska ekipa je ove sezone bila zaista najbolja u oba takmičenja i potpuno je zaslužila da se njeno ime nađe na spisku osvajača prsetižnog evropskog pehara.

Olimpik iz Marseja je rano položio oružje. Isključenje Fabijena Barteza i vodeći gol Valensije sa bele tačke u 45. minutu, jasno su odredili dalji tok >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << meča u kojem se francuski tim brzo našao u ponoru.

- Kad smo počeli sezonu niko od nas nije ni sanjao da ćemo uzeti dva trofeja. Ovo je zaista veliki uspeh Valensije, ali moram da kažem da iza svega ovoga stoji naporan rad svih u klubu - kaže Benitez, koji je posvetio pobedu svim navijačima, posebno onim koji su doputovali čak u Geteborg.

Valensija je prethodno osvojila dva trofeja Kupa Sajamskih gradova (1962, 1963), ima u vitrinama i pehar Kupa Kupova iz 1980, ali navijače ovog kluba najviše su pekli uzastopni porazi u finalu Lige šampiona 2000. i 2001. (porazi od Reala i Bajerna). Na 'Uleviju', golovi Visentea u 45. i Miste u 58. minutu doneli radost navijačima Valensije.

- Navijači su dugo čekali na ovo, mislim da smo im vratili dug za dva promašaja u finalima Lige šampiona. Ovo je bila istorijska sezona za klub, bio je to veliki izazov za sve nas i na kraju, presrećan samo zbog svega što smo uradili za Valensiju - izjavio je golman Santjago Kanjizares.

Igrači i rukovodstvo Olimpika bili su strašno razočarani zbog poraza, ali i ljuti na sudiju Pjerluiđija Kolinu.

- Nećemo plakati nad prolivenim mlekom. Život ide dalje, možda ćemo u narednim godinama imati više sreće. Postoje pravila i Kolina ih je primenio, doduše bio je prestrog - kaže trener Žoze Anigo.

Najteže je bilo tragičaru finala, golmanu Marseja Fabijenu Bartezu koji je načinio prekršaj za jedanaesterac posle kojeg je isključen.

- Penal je postojao, ali crveni karton je stvarno previše. To je presudilo na kraju - izjavio je potišteni Bartez.

Računajući i Kup Sajamskih gradova, Valensija je osvojila treći pehar i tako se izjednačila sa Barselonom, Interom, Liverpulom i Juventusom. Z. K.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.