Barso, večeras sledi tvoj horor!

Izvor: Sportske.net, 14.Jan.2018, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barso, večeras sledi tvoj horor!

Zvučaće neverovatno, ali je istinito, ne postoji gora utakmica za Katalonce...

Barselona će večeras na "Anoetu" i to je loša vest sama po sebi.

Ne postoji gore gostovanje za Katalonce, zvuči neverovatno podatak da nisu pobedili u San Sebastijanu u šampionatu od 2007. godine, tada je na klupi bio Frenk Rajkard.

Niko od trenera koji su ga nasledili, Pep Gvardiola, Tito Vilanova, Tata Martino i Luis Enrike nije uspeo da pobedi Baske u šampionatu. Skor >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je poražavajući, od 2010. Barsa ima dva remija i pet poraza na ovom stadionu.

Doduše pobedili su u kupu prošle sezone, ali to je manje bitno, umeli su da prime pet komada od Sosijedada, posle jedne utakmice pre par sezona, kada je Luis Enrike držao Mesija na klupi, došlo je do sukoba unutar kluba i Andoni Zubizareta je morao da ode.

Svi se pitaju šta je prokletstvo Katalonaca na ovom terenu, niko nema odgovor, menjale su se generacije, kako rekosmo i treneri, jednostavno ne ide.

Ni sam Valverde do prošle godine nikada nije pobedio na ukletoj "Anoeti". Tek je prošle sezone "skinuo mrak" u derbiju Baskije, njegov Bilbao je slavio dobio golovima Injakija Vilijamsa i Raula Garsije.

Naravno, od ovih dugih 11 godina, tri je Sosijedad, praktično do početka decenije proveo u Segundi, ali ne menja stvar, tradicija je zaista neshvatljiva. U Sosijedadu su inače Barsini ljudi, iz ovog grada dolazi Ćiki Begristajn, bivši direktor Barse, sada u Sitiju, na klupi je Euzebio Sakristan nekadašnji fudbaler i kasnije trener drugog tima Katalonaca, a direktor kluba je Giljermo Amor, još jedna legenda Katalonaca.

Jasno, pritisak je manji na Barselonu, Real je na neverovatnih -16, ali je Atletiko šest koraka iza, svakako da će lider jurišati na pobedu, na kako reče Valverde, najtežem gostovanju od svih.

Meč zatvara dan u Primeri, igra se večeras od 20:45.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.