Barsini klinci dominiraju – Ćavi otkrio tajnu

Izvor: B92, 23.Okt.2023, 12:48

Barsini klinci dominiraju – Ćavi otkrio "tajnu"

Marku Gujuu bilo je dovoljno 33 sekunde da postane fudbalska senzacija.

Barselonin 17-godišnjak postigao je gol za pobedu nad Atletik Bilbaom (1:0) u svom debiju za "Blaugranu".

Bez povređenih Roberta Levandovskog, Rafinje, Frenkija de Jonga, Pedrija, Ronalda Arauha i Žila Kundea, Ćavi Ernandes je protekle nedelje morao da se osloni na mlade snage.

"Rekao sam Marku: 'Imaćeš jednu šansu. Budi spreman'. I bio je. Imao je jednu priliku i postigao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gol. Uvek se trudimo da budemo pozitivni sa našim igračima, da im ulijemo samopouzdanje. On ima samo 17 godina, a video sam da je spreman", rekao je Ćavi.

Guju je samo jedan u nizu Barseloninih klinaca koji su zablistali, posle Gavija, Alehandrea Baldea, Lamina Džamala, Fermina Lopesa.



"Jedna je razlika između moje i ove generacije, oni žele da igraju, nemaju straha. Vidim im to na licima kad ih pitamo da igraju za prvi tim. Spremni su, takav im je karakter, hrabri su",
dodao je trener Barselone.

Ćavi ima ogromno poverenje u momke iz Barsine akademije "La Masije".

"To sam učio od drugih trenera. Kada stvari ne idu najbolje, moraš igrati sa fudbalerima iz La Masije. Domaćim igračima. Kao što sam rekao, vidim da su spremni, gladni. Igrali smo sa Markom i on je napravio razliku".

Barsa je treća na tabeli LaLige, bod iza Real Madrida i Đirone koji dele prvu poziciju, a nedelju uoči "El klasika".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BARSINA SENZACIJA OD 17 GODINA: Ušao u igru, dao gol za pobedu i oduševio svet! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 23.Okt.2023

Čuvena „La Masija“ radi punom parom Fudbaleri Barselone sinoć su slavili minimalnim rezultatom protiv Atletik Bilbaa a junak pobede bio je tinejdžer, Mark Guju, kojem je bilo potrebno samo 33 sekunde da pokaže o kakvom talentu je reč. Ćavi Ernandes se našao u ozbiljnom problemu, zbog silnih...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.