Izvor: MozzartSport.com, 08.Jul.2020, 12:23

Barsina stotka za presudu Espanjolu

Poraz Blankiazulesa, koji bi ujedno bio i 100. u sudarima sa Blaugranom, značio bi i matematičko ispadanje u Segundu

Raspored se malo poigrao sa Espanjolom, “namestivši” da o njegovoj sudbini večeras (22.00) odlučuje komšijska Barselona koja bi eventualnom pobedom, 100. u međusobnim okršajima, matematički presudila Blankiazulesima i posle 27 godina ih vratila u Segundu.

Barseloni izmiče titula, pa 172. gradski prvenstveni derbi ekipa Kikea Setjena >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iščekuje u turobnoj atmosferi, koju će upotpuniti prazni Kamp Nou. Za manji katalonski klub to će biti dobra vest, jer bi u prisustvu publike, pristalice Blaugrane gledale kako da što više dosole ranu gradskog rivala. Jer, Espanjok je odavno izgubio kompas. Sa Kornelje su odjavili tradicionalno fotografisanje dvojice trenera koje je do sada bilo običaj, a kao razlog naveli su to da trener ekipe Fransisko Rufet ima prebukiran raspored, iako nije ozvaničio ni vreme treninga pred veliki derbi. Bila bi to jedinstvena fotografija, s obzirom da Rufet ima ulogu “vatrogasca”, dok je Setjen po ugovoru u klubu još godinu dana, ali očigledno neće biti uslikana.

Barsi meč sa komšijama ne znači suviše u smislu rivaliteta, budući da su dva najpopularnija katalonska kluba tokom većeg dela međusobnog istorijata imala različite ciljeve. Međutim, trenutna situacija je takva da branilac titule mora da pobedi po svaku cenu kako bi održao korak sa Realom. Od Superkupa i Kupa Kralja su se već oprostili, u Ligi šampiona su daleko od favorita i čini se da bi posle dugo, dugo vremena, Barselona mogla da ostane praznih ruku.

Iako se Espanjol već oprostio od Primere, protiv šampiona Španije se sigurno neće predati. Barsa generalno ne igra dobro od povratka sa pauze(mada se u nedelju protiv Viljareala konačno pokazala u onom prepoznatljivom svetlu); mnogi smatraju da je glavni razlog za to manjak autoriteta trenera Kikea Setijena i ne baš dobri odnosi unutar ekipe u kojoj se za sve pita Leo Mesi.

Sve se vrti oko kapitena i kao da niko nema hrabrosti da mu „oduzme loptu”. Ili, pre će biti da trenutno nema individualaca ni blizu kvalitetnih desetki Katalonaca, spremnih da jednim potezom reše meč. Mesi svakako može. Pokazao je to i protiv Viljareala kada je okrenuo Zamba Angizu na sredini terena i potom asistirao Luisu Suarezu, a onda i onom petom za Antoana Grizmana koji je konačno pružio partiju dostojnu igrača od 120.000.000 evra. Pritom, vidljiv je i nekarakterističan manjak samopouzdanja koji se, između ostalog ogleda u Barseloninoj nesposobnosti da sačuva prednost (tako je bilo i protiv Atletika, i protiv Selte, i to u dva navrata na oba meča).

Sve to moglo bi da pomogne Espanjolu, ali iluzorno je verovati da će tim koji čitave sezone ne liči na sebe da se probudi baš u najbitnijem momentu jer kako se Primera bliži kraju, tako je strah od ispadanja sve snažniji. Jedino što bi moglo da se desi je da Blankiazulesi ne dožive potpuni debakl – Barsina jubilarna, 100. ligaška pobeda nad njima je zacrtana.

ŠPANIJA 1 – 35. KOLO

Utorak

Valensija - Valjadolid 2:1 (1:0)

/Gomez 30, Kangin 89 - Garsija 47/

Selta - Atletiko Madrid 1:1 (0:1)

/Beltran 49 - Morata 1/

Sreda

20.30: (2,20) Betis (3,35) Osasuna (3,35)

20.30: (2,75) Hetafe (2,90) Viljareal (2,90)

22.00: (1,15) Barselona (7,75) Espanjol (18,00)

Četvrtak

19.30: (2,50) Eibar (3,00) Leganes (3,10)

19.30: (2,05) Majorka (3,45) Levante (3,60)

22.00: (2,90) Bilbao (2,95) Sevilja (2,70)

Petak

19.30: (1,80) Sosijedad (3,50) Granada (4,70)

22.00 (1,20) Real M. (6,75) Alaves (14,00)

***kvote su podložne promena

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.