Izvor: MozzartSport.com, 20.Maj.2021, 19:51

Barsi se smeši prva zarada: 8.000.000 evra za Karlesa Alenju

Hetafe je spreman da otkupi ugovor 23-godišnjeg španskog fudbalera, ali bi Barselona da umetne i povratnu klauzulu

Na Kamp Nou se sprema totalni remont. Mediji u Španiji tvrde da bi čak 14 igrača moglo da napusti Barselonu tokom leta. Sudeći po pisanju katalonskog Sporta, prvi bi sidro mogao da digne Karles Alenja. Vezista je polusezonu na izmaku proveo na pozajmici u Hetafeu, ostavio je dobar utisak i klub iz okoline Madrida je spreman da ga otkupi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Subota, 18.00: (6,50) Eibar (4,60) Barselona (1,47)

Alenja je ponikao u Masiji, ali nikada nije dobio pravu priliku u prvom timu Barselone. Drugi deo minule sezone je proveo na pozajmici u Betisu, ali ni dobre partije u timu iz Sevilje mu nisu obezbedile mesto na Kamp Nou. Vrlo brzo nakon dolaska Ronalda Kumana na klupu Blaugrane postalo je jasno da 23-godišnji fudbaler neće dobiti šansu, pa je u januaru poslat na novu pozajmicu, ovoga puta u Hetafe.

Ekipa Hosea Bordalasa je ipak odigrala ispod očekivanja, pa je tek u pretposlednjem kolu obezbedila opstanak. Došlo je vreme da se prave planovi za novu sezonu. Alenja je ostavio vrlo dobar utisak, upisao 21 nastup, zabeležio dva pogotka i dve asistencije, pa bi klub sa stadiona Alfonso Perez da ga zadrži u svojim redovima.

"Jako smo zadovoljni nastupima Karlesa Alenje. Ukoliko Barsa ne planira da ga zadrži i želi da ga proda, pokušaćemmo da ga zadržimo", nedavno je izjavio i predsednik Hetafea Anhel Tores.

Barsa je spremna za saradnju. Iako se još uvek sa sigurnošću ne može reći ko će predvoditi katalonski klub sa klupe od naredne sezone (spekuliše se da bi Kuman mogao da ide, kao i da bi Ćavi mogao da ga nasledi), utisak je da za Alenju neće biti puno prostora. Klub je i u finansijskim problemima, pa se prodaja čini kao logičniji potez. Ipak, veruju u Barsi da vezista ima potencijal, pa će da u dogovor sa zainteresovanim stranama pokušati da umetne i povratnu klauzulu (fiksna cena po kojoj bi mogla da ga vrati). Pored toga, za usluge 180 centimetara visokog veziste Katalonci traže 8.000.000 evra.

Alenja je ugovorom vezan za Barselonu do leta 2022. godine, pa je predstojeći letnji prelazni rok i poslednja prilika da klub zaradi na njegovoj prodaji. Hetafe je zainteresovan, pa bi dve strane uskoro mogle i da se dogovore.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.