Barsi Superkup - Golčina Dembelea, penal, rekorder Mesi

Izvor: N1 televizija, 13.Avg.2018, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsi Superkup - Golčina Dembelea, penal, rekorder Mesi

Fudbaleri Barselone pobedom protiv Sevilje sa 2:1 počeli su novu sezonu i 13. put u istoriji osvojili Superkup Španije.

Katalonci su u reprizi finala Kupa kralja (5:0), kojim je spuštena zavesa na prošlu sezonu, posle preokreta savladali Sevilju, koja u 90. minutu nije realizovala jedanaesterac.

Ekipa iz Andaluzije je povela u 9. minutu golom Pabla Sarabije na asistenciju Luisa Muriela, a na poluvreme se otišlo sa nerešenim rezultatom jer je Žerar Pike izjednačio >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nakon što Leo Mesi nije imao sreće da postigne pogodak posle dobro izvedenog slobodnog udarca. Argentinac je pogodio stativu, potom je lopta udarila u leđa golmana Vaclika, pa ponovo stativu...

Sevilja je u nastavku utakmice imala tri dobre šanse preko Franka Vaskeza, međutim, u junake su izraslu Usman Dembele i mark-Andre ter Štegen.

¡¡¡CAMPEOOOOOOOOONEEEES!!!

#SupercopaBarçapic.twitter.com/Z5mqiAdALi

Francuski reprezentativac je u 79. minutu spektakularnim golom doneo prednost Barseloni, a nemački golman je u poslednjim trenucima utakmice (gol pogledajte OVDE), nakon skrivljenog penala nad doskorašnjim sagračem Alešom Vidalom, odbranio udarac Visamu Ben Jederu.

Mesi je prvi put kao kapiten Katalonaca podigao pehar, 33. put u karijeri i na večnoj listi najtrofejnijih igrača prestigao je Andresa Inijestu.

Leo #Messi se corona como el jugador con más títulos de la historia del Barça 3️⃣3️⃣

#SupercopaBarçapic.twitter.com/HUDkKzo9vB

Prvi put u istoriji meč Superkupa odigran je van granica Španije, konkretno u marokanskom gradu Tangeru. Takođe,  prvi put je o pobedniku odlučivao jedan meč.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.