Barselona preduzima krajnje mere štednje – ugasila TV kanal posle 24 godine

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 15:19

Barselona preduzima krajnje mere štednje – ugasila TV kanal posle 24 godine

Neverovatno zvuči podatak da je veliki katalonski klub bio primoran i na ovaj korak kako bi se "zategao kaiš" usled finansijskih problema.

Fudbalski klub Barselona prolazi kroz, verovatno, najgoru finansijsku krizu u istoriji.

Na to, pored niza mera koje su preduzete u fudbalskom i košarkaškom klubu, ali i odbojkaškom (ženska i muška sekcija nemaju novac za takmičenjeu Superligi), upućuje i vest da je klub morao da ugasi zvanični TV kanal koji je postojao skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dve i po decenije - od 1999. godine.

Dakle, ugašen je najvažniji sektor promocije kluba, sa ekskluzivnim prilozima, intervjuima, snimcima sa najvećim imenima kluba, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije u kojoj se nalaze Katalonci.

U skladu sa odlukom Upravnog odbora Barselone, "Barca TV" prekinula je emitovanje od 30. juna.

Pogledajte koliko su sumorno izgledali poslednji minuti "života"zvaničnog TV kanala Barselone.

Eduard Romeu, potpredsednik katalonskog kluba zadužen za ekonomska pitanja, rekao je lokalnim medijima da iza ove teške odluke leže finansijski razlozi.

“Svi znaju ekonomske brojke. Televizija košta 14 miliona evra, ali njen prihod je samo dva miliona evra. Ovo nije bila održiva situacija“, rekao je Romeu.

Protiv odluke o zatvaranju "Barca TV" od kraja aprila protestovalo je oko stotinu otpuštenih zaposlenih te ugašene medijske kuće. "Barca TV", koja je počela sa emitovanjem u julu 1999. godine, prekinula je program uz snimak svojih praznih studija i radnih prostorija.

Barselona će nastaviti da emituje neke emisije putem svoje striming platforme na internetu sa samo 14 zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.