Čelsi zatvorio Barsu – nula na Nou Kampu!

Izvor: Blic, 29.Apr.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi zatvorio Barsu – nula na Nou Kampu!

Fudbaleri Čelsija se sa prve polufinalne utakmice Lige šampiona vraćaju u London zadovoljni. Obavili su ono što su hteli na Nou Kampu, potpuno su neutralisali Barselonu, zatvorili su sve prilaze svom kaznenom, lopta je bila daleko od Čeha, a kako ni na drugoj strani nije bilo velikih rupa, tvrd meč je završen bez golova – 0:0.

Početak utakmice je doneo ono što su svi i očekivali – agresivnu i napadačku igru Barselone i odličan odgovor Gusa Hidinka u vidu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << žestoke odbrane, čvrstog veznog reda i oslanjanja na "magiju" usamljenog Drogbe u napadu. Mesi, Eto, Inijesta i Anri su konstantno pritiskali defanzivce Čelsija, kojima se samo ponekad dešavalo da propuste loptu, ali nikada i protivničke igrače.

Nemilosrdni Bosingva je uglavnom bio zadužen za Mesija, dok je Anrija čuvao Bane Ivanović. Reprezentativac Srbije je bio i prvi koji je na tren popustio, ali je svoju grešku brzo ispravio faulom već u 3. minutu. Tada je viđeno i prvo pravo uzbuđenje – ubačenu loptu sačekao je na drugoj stativi Eto, poslao je paralelno sa gol linijom, ali su sudije prekinule igru zbog toga što je na putu ka petercu lopta prešla liniju.

Sve do kraja prvih 45 minuta situacija se nije mnogo menjala. Barsa je imala loptu u nogama, ali je retko stizala do prilike da uradi nešto više u kaznenom prostoru tada pomalo nesigurnog Petera Čeha. Karakteristična igra kratkih pasova je isečena, a napadačka linija je pomerena predaleko za Katalonce – na nekih 25 metara od gola. Zbog toga golman "plavih" i nije imao puno posla i morao je da zagreje rukavice samo posle nekoliko udaraca sa distance. Ono što mu je prišlo (uglavnom preko Anrija po levoj strani), brzo je raščišćavano što zbog poteza više brzonogog Francuza, što zbog agresivnog udvajanja Aleksa i Terija.

Čelsi je za to vreme čekao svoju šansu i stigao je do ubedljivo najbolje u prvom poluvremenu u 38. minutu. Drogba je proleteo pored Markesa i izbio je sam pred Valdeša, koji je uspeo da zaustavi dva njegova pokušaja i zaustavi prvu ozbiljnu pretnju na utakmici.

Po dolasku sa odmora igra se preselila još bliže centru igrališta, gde je londonski tim istrajavao u svojoj osnovnoj nameri - da potpuno pokvari sve zamisli Pepa Gvardiole i pokaže da ovaj tim nije ni Bajern ni Lion. Gvardiolini igrači nisu imali rešenja i dugo su tražili povratak u svoj ritam, a dodatno su ih poremetili žestok sudar Aleksa i Anrija, posle kog je uzdrmani Francuz dugo ostao na zemlji i nesrećna povreda Rafe Markesa kome je "otišlo koleno" u 51. minutu. Petnaestak minuta kasnije Barsa je konačno ponovo počela da pritiska, uglavnom zahvaljujući Samjuelu Etou. Kamerunac je bio jedini koji je mogao da se nosi sa fantastično postavljenim bedemom rivala, izdržao je duel sa Aleksom i namučio Čeha u 69. minutu.

Međutim, uprkos najavi nešto većih uzbuđenja pred golom "plavih" Gus Hidink je bio toliko siguran u sebe da je u poslednjih 20 minuta utakmice ušao bez jednog od igrača od kojih se očekivalo da bi mogli da na Stemford Bridž odnesu poneki gol – Frenka Lamparda.

Neuobičajenom odlukom uzvratio je u 80. minutu i Pep Gvardiola, koji je potpuno neprimetnom Mesiju i Anriju priključio Bojana Krkića i to umesto svog najkonkretnijeg igrača Etoa. Potez trenera Barselone je mogao da se pokaže kao pun pogodak u 90. minutu, kada je Dani Alveš uputio prvi pravi centaršut na peterac Čeha, a Krkić je loše šutirao glavom i upropastio prvu pravu priliku najefikasnije ekipe Lige šampiona.

Ipak, sve što je "mešanje" donelo publici u Barseloni bila su začuđena lica promenjenih igrača, jedna velika šansa, nekoliko neuspelih napada na obe strane i ispunjenje želje apsolutnog pobednika večeri, holandskog stručnjaka Gusa Hidinka – da postane prvi koji nije primio gol na Nou Kampu ove sezone LŠ i na kraju odnese vrednu nulu u London.

Tamo će stvari sigurno biti drugačije, a pobednik dvomeča će biti poznat 6. maja.

Prvi mečevi polufinala Lige šampiona:

Barselona - Čelsi 0:0

Sutra:


Mančester junajted - Arsenal

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barselona napadala, Čelsi se odbranio

Izvor: RTS, 29.Apr.2009

Fudbaleri Barselone i Čelsija igrali su na stadionu "Nou Kamp" nerešeno 0:0 na prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona što je rezultat koji više odgovara engleskom timu, domaćinu revanš meča. ..Barselona je dominirala čitavim tokom utakmice, dok se trener Čelsija Gus Hidink opredelio za čuvanje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.