Izvor: MozzartSport.com, 16.Apr.2021, 10:51

Barselona iznela ponudu pred Mesija: Manja plata i napad na trofeje

Đoan Laporta preduzeo konkretne korake na putu produžetka saradnje sa Argentincem

Turbulentni period je definitivno iza Barselone, posle niza meseci protkanih brojnim problemima katalonski gigant konačno je krenuo u željenom smeru, te je rukovodstvo najzad u prilici da pažnju usmeri na krucijalna pitanja u aktuelnom trenutku, a jedan od primarnih ciljeva uz borbu za trofeje trenutno je produžetak saradnje sa Lionelom Mesijem.

Dolaskom Đoana Laporte >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na mesto predsednika Barselone u klubu sa Kamp Noua otvoreno je novo poglavlje i stavljena tačka na veoma težak period. Problemi koji su obeležili poslednje mesece mandata Đosepa Marije Bartomeua donedavno su izgledali praktično nerešivo, nezadovoljstvo Mesija, rastanak sa Setjenom, ostavka Abidala, finansijski problemi i dvocifreni bodovni zaostatak u odnosu na Atletiko nisu nagoveštavali najsrećniji epilog, ali su Katalonci uspeli da se izdignu iz veoma teške situacije i danas sve navedeno izgleda kao daleka prošlost.

Iako osporavan od dela javnosti Ronald Kuman uspeo je da pronađe recept za igru posrnulog giganta i tako utiša kritičare koji su mu prethodnih meseci intenzivno tražili naslednika, a sa sve boljim rezultatima razvedrili su se oblaci nad Kamp Nouom. Barselona je na samo dva boda zaostatka u odnosu na lidera, a sutra će u finalu Kupa kralja protiv Atletik Bilbaa pokušati da preporod ukrasi i prvim trofejem u 2021. godini.

Povratak na stabilne noge bio je povod rukovodstvu kluba da pažnju usmeri na krucijalna pitanja među kojima je primarno budućnost Lionela Mesija kojem ističe ugovor po završetku sezone. Raspoloženje Argentinca koji je letos upravi poslao pismo sa jasnom željom da napusti Barselonu, u prethodnom periodu se potpuno promenilo i lider Katalonaca danas je ponovo zadovoljan u sredini u kojoj je ponikao i afirmisao se, a povoljnu situaciju pokušao je da iskoristi Đoan Laporta i najzad okonča dilemu po pitanju budućnosti ofanzivca.

Prema saznanjima katalonskog radija RAK 1 prvi čovek kluba posle pet nedelja na funkciji uhvatio se u koštac sa rešavanjem Mesijeve sudbine i pred Argentinca izneo konkretnu ponudu. Nakon analize finansijske situacije Laporta je kapitenu Barse ponudio finansijske uslove nešto lošije u odnosu na aktuelne, ali uz garanciju da će se oni poboljšati sa stabilizacijom kluba.

Iako svesni da ponudom ne mogu da pariraju interesentima za angažman Argentinca koji su u znatno boljoj poziciji, čelnici katalonskog kluba u pregovorima igraju na kartu mesijeve ljubavi prema klubu i činjenicu da je Barselona uspela da se vrati na željeni kolosek. Takođe, adut rukovodstva su i pobedničke ambicije s obzirom na to da je Mesi uvek isticao želju da se bori za trofeje, a jedan od koraka na putu do formiranja novog šampionskog tima na Kamp Nou je potencijalni angažmman Erlinga Halanda.

Gledišta ljudi na čelu Barselone deli i Andoni Zubizareta, bivši golman Barselone i nekadašnji sportski direktor Katalonaca koji smatra da je Argentinac u glavi već doneo odluku.

„Mesi je stekao pravo da razmisli i donese odluku. Predsednik je već rekao da će učiniti sve da ga zadrži. U procesu u kojem donosimo odluke, stvari koje vam se događaju utiču na krajnji stav. Oni su elementi koji se sabiraju, ali mislim da Mesi već ima odluku u svojoj glavi. Ishod finala Kupa kralja mogao bi da ima određeni uticaj na Argentinca, ali ne i da prevagne u konačnoj odluci. Mesi je tradicionalni fudbaler, nije marketinški proizvod i dovoljno je star da zna da su i pobede i porazi deo fudbala. Verujem da će prilikom odluke biti presudno to što se oseća dobro u Barseloni", rekao je Zubizareta.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.