Barselona - Selta (TVB92, 19.00)

Izvor: B92, 28.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barselona - Selta (TVB92, 19.00)



Barselona će pokušati da se odvoji na čelu tabele španske Primere pobedom u nedeljnom duelu na Nou Kampu protiv Selte. Taj duel 20. kola televizija B92 direktno će prenositi od 19 časova.

Ekipa Frenka Rajkarda zabeležila je prvi trijumf u 2007. godini prošle nedelje protiv Himnastika sa 3:0, ali je u sredu igrala nerešeno sa Betisom, pa trenutno ima samo bod više od Sevilje i madridskog Reala.

Na meču protiv Selte neće igrati Meksikanac Rafael >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Markes pošto je dobio peti žuti karton ove sezone, dok se Brazilac Silvinjo još uvek nije oporavio od teške povrede mišića koju je zaradio na treningu prošle nedelje.

U odbrani bi trebalo da nastupe Tiram, Pujol, Oleguer i Zambrota, dok će za sredinu terena biti zaduženi Edmilson, Ćavi i Deko. U napadu još jednu šansu dobija Argentinac Havijer Saviola sa Žilijem i Ronaldinjom, koji se nada da će Barsa dobrom igrom povratiti poverenje navijača.

"Kada igrate dobro navijači vas podržavaju, u suprotnom vam zvižde. Moramo da se potrudimo i pružimo bolje partije. Svi znaju naš način igre i zbog toga mi ne gubimo samopouzdanje. Potrebno je samo da vratimo ritam, a nadam se da će se to dogoditi protiv Selte", rekao je Ronaldinjo.

Selta nema konstantnu sezonu i trenutno zauzima 14. mesto. Tim iz Galicije je izgubio na startu od Barse 3:2 kod kuće, ali je zato u nastavku zabeležio važne trijumfe na strani protiv Betisa, Atletiko Madrida i Hetafea.

"Na papiru izgleda da igramo težak meč i svi očekuju da ćemo izgubiti na Nou Kampu. Ove sezone smo pobeđivali na Riazoru i Bernabeuu, ne vidim zbog čega ne bi i u Barseloni jurili tri boda. Moramo da počnemo da pobeđujemo, kako bi izbegli "opasnu zonu". Igrači su svesni situacije i konačno moramo da krenemo sa sakupljanjem bodova, a Nou Kamp je idealan za početak serije", optimista je fudbaler sredine terena Selte Gustavo Lopes.

I ostali mečevi 20. kola igraju se u nedelju, a sastaju se:

Hetafe – Osasuna(17.00)

Himnastik – Espanjol(17.00)

Levante – Sevilja (17.00)

Maljorka – Rekreativo (17.00)

Real Sosijedad – Atletik Bilbao (17.00)

Saragosa – Deportivo La Korunja (17.00)

Real Betis – Valensija (21.00)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.