Barsa zaustavljena u Vitoriji

Izvor: B92, 28.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa zaustavljena u Vitoriji



Sezona u novoj Primeri otvorena je velikim iznenađenjem - šampion Španije Barselona nije uspela da u Vitoriji pobedi povratnika u prvu ligu Alaves. Meč u glavnom gradu Baskija završen je bez golova.

Ni u dve večernje utakmice gosti nisu uspeli da pogode mrežu. Atletik je na San Mamesu izborio naslov vladara baskijskog fudbala, superiornom pobedom nad Real Sosijedadom - 3:0. Valensija je u derbiju prvog kola pobedila Real Betis jednim golom.

Roberto Bonano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio je jedan od niza golmana, koji su dobili priliku da brane Barsinu mrežu tokom pet teških godina. Na Nou Kampu je proveo dve i po sezone, a napustio ga je u januaru 2004. godine, kada mu je saopšteno da je nepotreban. Ove subote Bonano se istakao među Alavesovim stativama upravo protiv "bordo-plavih".

Barselona je napadala tokom cele utakmice, ali je golman domaćih zaustavio brojne udarce Etoa i Žilija u prvom i u nekoliko navrata Ronaldinja i Larsona u drugom poluvremenu. Kada je Bonano jedini put nemoćan, u 51. minutu, Ronaldinjo je pogodio stativu.

"Igrali smo odlično, stvarali smo prilike, ali nismo uspeli da savladamo Bonana. Nisam nezadovoljan. Mislim da smo i dalje na putu koji smo počeli prošle sezone, imamo tim, koji se trudi svih 90 minuta. Pokazali smo talenat, samo nam je nedostajao gol", rekao je Frank Rajkard posle meča.

U finišu Alaves je bio znatno bliži pogotku, a u 74. minutu, posle jedne odlične kontre, Rodolfo Bodipo je pogodio stativu. Srećom po Katalonce ni domaćin nije bio precizan, a pažnja Barselone biće usmerena ka Kadisu, gde u nedelju gostuje Real.

Na San Mamesu golova nije bilo sve do poluvremena, ali je u nastavku "crveno-beli" tim pregazio goste iz susedstva. Prvi gol u sezoni Primere postigao je Fransisko Jeste - samo dva minuta po povratku iz svlačionice on je iz neposredne blizine pogodio mrežu Sosijedada i olakšao posao saigračima.

Samo pet minuta kasnije Atletik stiče potpunu kontrolu, kada je Havier Ljorente prvi stigao do ničije lopte, a zatim spretno prebacio Asijera Risga za prednost domaćina od 2:0.

Konačni rezultat postignut je u samom finišu, kada je Luis Prieto uspeo da se prikrade golu protivnika pored zadnje stative i centaršut Tika Martinesa iz slobodnog udarca prosledi u mrežu. To je bio prvi gol defanzivca u poslednjih šest godina!

Na Mestalji golova takođe nije bilo u prvom poluvremenu. U 51. minutu Pablo Ajmar odlično je primio jednu dugu loptu levom nogom, spustio je na zemlju, a zatim izveo sjajan dribling - promenu pravca pratila je promena noge i snažan šut desnom nogogm sa ivice šesnaesterca za 1:0.

Učesnik Lige šampiona pokušavao je da se vrati u meč, ali promene rezultata nije bilo.

Preostalih sedam mečeva prvog kola La Lige igra se u nedelju, a osim pomenutog duela u Kadisu (koji počinje u 21 čas, dva sata posle ostalih utakmica), pažnju privlači otvaranje sezone na Kalderonu, gde pojačani Atletiko dočekuje Saragosu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.