Izvor: MozzartSport.com, 06.Maj.2021, 14:04

Barsa traži naslednike Busketsa: Na radaru Kamavinga, Lokateli i Merino

Pod parolom “Na mlađima svet ostaje“

Barseloni su potrebna pojačanja i na leto će ih svakako biti, samo ne možda u onom cenovnom rangu i obimu koji ih je karakterisao prethodnih sezona. Lionel Mesi je maltene uslovio novog predsednika kluba Đoana Laportu da je neophodno da se Katalonci ozbiljno pojačaju kako bi jedan od najboljih fudbalera svih vremena ostao na Kamp Nou.

Svima je jasno je Barseloni potrebna sveža krv krupne fudbalske zveri, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poput recimo povratka Nejmara, ali dok ne eksplodira bomba u Kataloniji, odnosno dok se čeka dolazak Memfisa Depaja bez ijednog uloženog evra, razmišlja se i o zamenama za vremešnog Serhija Busketsa koji ima ugovor do 2023. godine.

(1,97) Arsenal (3,50) Viljareal (3,90)

Na radaru velikana kojeg u poslednje četiri runde očekuje paklena borba za titulu sa Atletikom i Real Madridom, našla su se tri talentovana vezna fudbalera, među kojima je i jedan tinejdžer – Eudardo Kamavinga, Manuel Lokateli i Mikel Merino.

Pod parolom “Na mlađima svet ostaje“ Barselona će tražiti pojačanje u veznom redu, a najmlađi od pomenutih je 18-godišnji Kamavinga, francusko čudo od deteta koje je u paklenoj konkurenciji već uspelo da upiše tri nastupa i jedan gol za A selekciju Trikolora. Reč je o momku čije kvalitete izuzetno ceni Zinedin Zidan i koji je do sada uglavnom bio u orbiti madridskog Reala. Sa vrhunskom kontrolom lopte, brzinom i fizičkim predispozicijama, cena neće biti mala iako Kamavinga na leto ulazi u poslednju godinu ugovora sa čijim produžetkom još odugovlači.

Jeftinija akvizicija bio bi Manuel Lokateli, kojeg Barselona prati pune dve godine. Sa 23 godine i dalje je vrlo mlad iako je već duže vreme na velikoj sceni. Počev od Milana u kojem je doživeo ogromno razočaranje kada mu je rečeno da je višak. Reprezentativac Italije (devet nastupa, jedan gol) se izdigao iz pepela i sreću pronašao u Sasuolu, te kvalitetnim igrama pod dirigentskom palicom talentovanog Roberta de Zerbija zavredio interesovanje Mančester Sitija, Juventusa i Intera, a cena mu se kreće oko 40.000.000 evra. Kada vas ošacuje Pep Gvardiola, jasno je kakvim tehničkim karakteristikama raspolažete, a uz to Lokatelija krasi odličan pas na kratke i duge distance, odnosno kvalitetan udarac iz daljine.

I na kraju Mikel Merino kao možda najmanje realna opcija. Reč je o centralnom veznom igraču sa prefinjenom levicom, ali u njegovom slučaju problem predstavlja izlazna klauzula od 60.000.000 evra koja će za godinu dana porasti na 65.000.000. Inače je u pitanju još jedan reprezentativac koji brani boje Španije pod vođstvom Luisa Enrikea.

Dovođenje bilo kojeg od pomenute trojice vrlo izvesno uslovljava prodaju Miralema Pjanića koji je od dolaska na Kamp Nou nije uspeo da se adekvatno uklopi u mehanizme Ronalda Kumana. Od dolaska u klub septembra prošle godine bosanskohercegovački fudbaler je odigrao svega 17 prvenstvenih utakmica, od toga samo šest kao starter bez da je postigao gol ili asistirao. Štaviše, nastupio je još 11 puta kroz Kup, Superkup i Ligu šampiona i takođe ostao kratak da se upiše u jednu od dve najvažnije statističke kategorije.

U Barsi ovog leta moraju ozbiljno da mozgaju i tri puta mere, pa jednom seku da im se ne bi ponavljali slučajevi Pjanić, Malkom, Kutinjo...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Barsa traži Busketsove naslednike: Na radaru Kamavinga, Lokateli i Merino

Izvor: MozzartSport.com, 06.Maj.2021

Pod parolom “Na mlađima svet ostaje“..Barseloni su potrebna pojačanja i na leto će ih svakako biti, samo ne možda u onom cenovnom rangu i obimu koji ih je karakterisao prethodnih sezona. Lionel Mesi je maltene uslovio novog predsednika kluba Đoana Laportu da je neophodno da se Katalonci ozbiljno...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.