Izvor: RTS, 22.Jan.2021, 22:21

Barsa sigurna protiv Zvezde, zaigrali Noko i Lojd

Crvena zvezda doživela je 14. poraz ove sezone u Evroligi, iz "Pionira" trijumf odnela Barselona - 72:60. Crveno-beli nisu uspeli da naprave još jedno iznenađenje, gosti se izjednačili sa CSKA na čelu tabele. U ekipi Dejana Radonjića zaigrali Džordan Lojd i Lendri Noko.
Pokušali su košarkaši >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Crvene zvezde da posle Reala savladaju još jednog španskog velikana, ali Barsa to jednostavno nije dozvolila i u dvorani "Aleksandar Nikolić"slavila je trijumf 72:60.

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa 15. pobedom u sezoni izbila je na prvo mesto na tabeli Evrolige, sa istim skorom kao i moskovski CSKA.
Gosti su u "Pioniru" već posle prvih 10 minuta stekli dvocifrenu prednost (21:11), Zvezda u drugoj stegla odbranu i prišla protivniku na samo četiri poena (35:31).
Ipak, u drugom poluvremenu presudilo je iskustvo gostujuće ekipe, koja ključnu razliku pravi krajem treće i početkom poslednje deonice, kada su stekli i 19 poena prednosti.
Zvezda je u finišu pokušala da se vrati, ali sve što su igrači Dejana Radonjića uspeli je da dođu do podnošljivog poraza od 12 razlike.
Dobra stvar za Zvezdu i njene navijače je da su u utakmici protiv Barselone zaigrali Džordan Lojd i Lendri Noko.
Amerikanac je napravio dugu pauzu posle zaraze koronavirusom i pokazao da nije zaboravio da igra košarku, dok je Noko debotivao u Evroligi, ali nije ostavio zapaženiji utisak.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 11 poena, Lojd je dodao devet, a Kori Volden osam.
U ekipi Barselone najbolji je bio Kori Higins sa 14 poena, Pjer Oriola dodao je 12, a Rolands Šmits 11.
Zvezda je zabveležila 14. poraz u sezoni i trenutno je na 15. mestu na tabeli.
Naredni meč u elitnom takmičenju Zvezda igra 26. januara u Istanbulu, a protivnik je ekipa Anadolu Efesa.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Radonjić: Svi imaju probleme i svi se bore

Izvor: RTS, 23.Jan.2021, 09:35

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić posle poraza od Barselone u Evroligi nije bio zadovoljan igrom svog tima ali je istakao da svi imaju svoje probleme i svako se na svoj način bori sa time. Naglasio je da se ekipa mora posvetiti narednim mečevima i iskoristiti ih da poprave igru. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.