Izvor: MozzartSport.com, 06.Nov.2020, 23:25

Barsa sa obale Pacifika u vrtlog Anda, LDU jači za trojicu

Timovi iz Gvajakila i Kita večeras favoriti, s tim što Astiljere čeka velika visinska prepreka

Posle podele bodova u prethodnom kolu, dva glavna pretendenta na titulu svoje bitke nastavljaju u gradovima visokih Anda. LDU Kito protiv Orensea (22.30), Barselona naspram Olmeda (01.00).

Alfa i omega Kralja kupova, nekadašnji napadač Crvene zvezde Kristijan Borha ponovo je pogodio mrežu protivnika i učvrstio se na vrhu liste strelaca svojim 16. pogotkom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u sezoni. Korpulentni špic opet je bio jedan od glavnih aktera ekipe LDU-a, koja je nakon njegovog gola najpre uspela da smanji, a potom i potpuno anulira prednost gvajakilske Barselone, golom Hosea Alsivara 15 minuta pre kraja susreta.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Večeras nešto ranije od uobičajenih termina (22.30), Liga de Kito na svom Univerzitetskom stadionu dočekuje Orense, trenutno najmlađeg člana Lige Pro. Klub iz provincije El Oro osnovan je 2009. godine u gradu Mačala, a prvi put član je elitnog ranga od tekuće sezone, u kojoj i ne ostvaruje baš najbolje rezultate. Sa 10 osvojenih bodova iz prve, i trenutnih pet u drugoj fazi šampionata, među glavnim je kandidatima za put u Seriju B.

Sa druge strane LDU je već u finalu nacionalnog prvenstva, pošto je završio kao prvoplasirani tim u prvoj fazi, što opet ne znači da puleni trenera Pabla Repeta ne žele ponovo da se nađu na čelnoj poziciji, a kako ih samo pobeda deli od vrha tabele, bez sumnje će se obrušiti na nejaki Orense.

Za duel 5. kola druge faze prvenstva LDU će moći da računa na trojicu prvotimaca koji su bili suspendovani u protekloj rundi. Radi se o urugvajskom vezisti Matijasu Zuninu, potom napadaču Rodrigu Agireu i argentinskom igraču sredine terena Ezekjelu Pjovi.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Trenutno vodeća Barselona posle četiri runde, sa obale Pacifika putuje u Riobambu, grad od preko 2.750 metara nadmorske visine, na megdan Deportivo Olmedu. Najstariji klub u Ligi Pro, iako na začelju tabele sa samo jednom pobedom iz protekla četiri susreta, oslanja se na prednost domaćeg terena koji je oduvek predstavljao izazov ekipama koje dolaze sa obale okeana.

Pokretač popularnih Astiljera, iskusni kreativni argentinski vezista Damijan Dijaz, i u prethodnom kolu je uspeo da zatrese mrežu protivnika, dok je odbrana oslabljena neigranjem levog beka Marija Pineide poklekla u poslednjih petnaestak minuta susreta, izborivši na kraju samo remi protiv LDU-a.

EKVADOR 1, DRUGA FAZA - 5. KOLO

Petak

22.30: (1,20) LDU Kito (6,50) Orense (10,5)

Subota

01.00: (3,50) Olmedo (3,35) Barselona (2,00)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.