Barsa proslavila dan Katalonije teško izvojevanom pobedom nad Baskijcima (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 13.Sep.2014, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa proslavila dan Katalonije teško izvojevanom pobedom nad Baskijcima (VIDEO)

Atletik Bilbao nikako ne odgovara Barseloni, to se videlo i na meču trećeg kola španske Primere pošto su Katalonci tek u 79. minutu uspeli da povedu, ali na kraju je meč završen sa 2:0, a glavni akteri su bili Nejmar i Mesi. Barsa je kod kuće prvi put igrala u bojama katalonske zastave, zato što je pre dva dana bio dan ove pokrajine.

U Primeri se od duela Barselone i Atletika samo El Klasiko igrao češće, a Katalonci su trijumfovali u poslednjih 11 ligaških duela, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ipak prošle godine je tim iz Baskije pobedio Mesija i kompaniju na svom stadionu i znalo se da će namučiti favorita.

Nejmar je meč počeo na klupi, a umesto njega je igrao Munir El Hadadi, pritom se mladi igrač propisno ispromašivao i verovatno je glavni krivac što Katalonci nisu vodili na poluvremenu. Ali ipak koliko je Barsa jaka ove sezone pokazuje podatak da je šut Ituraspea u okvir gola bio prvi koji je namučio golmana domaćina posle 208. minuta u ligi.

Kada su igrači domaće ekipe postajali sve nervozniji jer su promašivali nemoguće Laporte je rešio meč i slabio ispucao loptu, Mesi je došao do iste i uposlio usamljenog Nejmara na levoj strani, a Brazilac je smireno savladao Iraizoza.

Argentinac je na prethodnih šest duela sa Lavovima na Nou Kampu postigao sedam golova, ali ovaj put se pretplatio na asistencije, u 84. minutu je krenuo u karakterističan pohod po levoj strani, svi defanzivci gostiju su se fokusirali na njega, a Mesi je uposlio potpuno samog Nejmara u srcu kaznenog i golman Baskijaca je opet morao da vadi loptu iz gola.

Barsa je u ovom meču pokazala čvrstinu i psihološku snagu, ali i da više nisu toliki bauci, barem još neko vreme.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.