Barsa prejaka za Unikahu – El klasiko u finalu ACB lige

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 23:11

Barsa prejaka za Unikahu – "El klasiko" u finalu ACB lige

Košarkaši Barselone plasirali su se u finale plej-ofa ACB lige pošto su rezultatom 3-1 izbacili Unikahu u polufinalnoj seriji.

U četvrtom meču u Malagi izabranici Šarunasa Jasikevičusa su slavili trijumf rezultatom 87:75 i tako zakazali finale protiv Real Madrida.

Katalonski tim je ovaj susret slomio u trećoj deonici kada je stvorio nedostižnu prednost i, što je najbitnije, slomio svaku nadu igračima Unikahe da mogu da se izvuku iz te situacije.

Ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se pokazalo da kada Barsi ide šut, pobeda je zagarantovana, a večeras su trojke išle i preko 50 odsto.

Problem je kada taj šut stane, kao što je bilo u drugom poluvremenu polufinala Evrolige protiv Real Madrida na njegovu čuvenu zonu.

Sada ćemo u finalnoj seriji videti da li je Barsa izvukla pouke iz tog meča.

Kaloniski i Peri su imali po 15 poena, Kraviš 14 u ekipi Unikahe, dok su dvocifreni kod Barse bili Mirotić sa 14, Satoranski sa 12, Abrines sa 11 i Kjurik sa 10 postignutih poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.