Barsa ostala bez 440.000 pratilaca za 48 sati zbog zastave duginih boja

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 14:55

Barsa ostala bez 440.000 pratilaca za 48 sati zbog zastave duginih boja

Katalonski klub se uključio u obeležavanje dana LGTBIQ populacije i dana Prajda - ali to se mnogim navijačima nije svidelo.

Brojke ne lažu - Barselonaje zbog odluek da na društvenim mrežama uz grb "okači" i zastavu duginih boja ostala bez 440.000 pratilaca u samo jednom danu. Reč je o društvenoj platformi Instagram.

Ovu vest donosi katalonski El Mundo Deportivo, koji je preneo analizu koju je sprovela agencija "Xerpa Studio". Ona pokazuje da je klub već u prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << satu od "sporne" objave ostao bez 306.000 pratilaca da bi se taj broj još uvećao kasnije.

Drugog dana Barsu je otpratilo 134.000 ljudi.

Ovo istraživanje pokazuje da je devet klubova La Lige koji su na svojim Instgram stranicama postovali dugine boje izgubili veliki broj pratilaca.

Novinar David Saura, koji je nekada radio u digitalnom sektoru Barselone, a sada vodi pomenutu agenciju "Xerpa Studio", zajedno sa partnerom Tonijem Ruizom, potvrdio je da je Barselona najviše pogođena ovom osekom pratilaca zbog podrške LGTB pokretu.

On je na svom Tviteru objavio da je katalonski klub izgubio 440.000 pratilaca 48 sati od objave koja se, kao što i brojke govore, mnogima nije dopala.

Za Barselonu to nije ogroman gubitak, s obzirom na to da klub na Instagramu prati 122 miliona ljudi i taj broj konstantno raste.

Dnevno, u proseku, Katalonce zaprati oko 30.000 novih pratilaca.

Zanimljiv je i podatak da su neki klubovi zabeležili porast broja pratilaca upravo posle objave o podršci LGTB populaciji, doduše retki. Takav slučaj je Las Palmas. Oni koji su izgubili pratioce su Valensija, Atletik, Real Sosijedad, Osasuna, Hetafe, Selta, Majorka i Alaves.

Real Madrid i Atletiko Madrid se nisu oglašavali povodom dana Prajda niti su kačili bilo kakve LGTB simbole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BARSELONA STAVILA UZ GRB ZASTAVU DUGINIH BOJA: Usledio je "HLADAN TUŠ" za Katalonce

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2023

Vrlo zanimljivo...FK Barselona se uključili u obeležavanje dana LGTBIQ populacije, ali to se izgleda mnogim navijačima nije svidelo...Posle odluke da na Instagramu uz grb stavi i zastavu duginih boja ostala bez 440.000 pratilaca i to samo u jednom danu...Ovu vest je preneo čuveni katalonski El...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.