Izvor: MozzartSport.com, 23.Maj.2020, 19:27

Barsa nudi Dembelea po "akcijskoj ceni"

Tri puta manje nego što je plaćen...

U Barseloni su izgleda izgubili strpljenje za Usmana Dembelea i žele da ga se reše po ubrzanom postupku. Katalonci su očito svesni da posle silnih povreda i krajnje problematičnog ponašanja ne mogu da izvuku ni polovinu novca uloženu u mladog Francuza, pa žele da makar spreče dalje gubljenje novca. Jer šta je drugo nego bacanja para u bunar kada nekome ko je svako malo van stroja - iz raznih razloga - plaćate na godišnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nivou fiksno 12.000.000 evra, plus oko 6.000.000 kroz razne bonuse?!

A da bi se ratosiljala "bede" Barsa mora da ponudi Dembelea po bagatelnoj ceni. Bagatelnoj kada uzmemom u obzir za koliko je doveden. Pre tri godine Blaugrana je za tada jednog od najboljih igrača Bundeslige izdvojila "u komadu" 125.000.000 evra, a sada ga nudi za "smešnih" 42.000.000. Tako bar tvrde pojedini mediji u Španiji.

Ako sve ovo tačno namera Barselone jasna je kao dan - što pre videti leđa Usmanu Dembeleu.

Ove sezone on je odigrao samo devet utakmica, od kojih je pet počeo kao starter. Dao je jedan jedini gol. U poslednje tri sezone u Španiji 74 nastupa i 19 pogodaka. Matematičkim rečnikom (plata za tri godine + visina obeštećenja) Dembele je Barsu koštao više od 8.000.000 evra po golu?!

Ovakvoj odluci čelnika španskog velikana sigurno je doprinela i aktuelna finansijska situacija u fudbalskom biznisu. Barselona u godini kada beleži pad profita veći od 150.000.000 evra i kada je smanjila plate za 70 odsto, ne može da trpi tako skupog fudbalera. Pa još rezervistu.

Katalonski Sport piše da bi Pari Sen Žermen, odnosno njegov sportski direktor Leonardo mogao prvi "da se upeca". Ali na Nou Kampu se nadaju i ponudama iz Italije, odnosno Kine.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.