Barsa na +4 posle Realovog remija sa poslednjeplasiranom Almerijom!

Izvor: Blic, 17.Jan.2011, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa na "+4" posle Realovog remija sa poslednjeplasiranom Almerijom!

Fudbaleri poslednjeplasiranog tima španskog prvenstva, Almerije, pobrinuli su se za senzaciju u 19. kolu Primere odigravši 1:1 sa madridskim Realom. Branilac titule Barselona to je oberučke iskoristili da umakne Realu na četiri boda razlike pobedom nad Malagom od 4:1, a Valensija je bila sigurna u meču sa Deportivom, iako je do 2:0 došla tek u završnici.

Odluka Žozea Murinja da bez klasičnog napadača suprotstavi ekipu domaćinu koji igra pred 20-ak hiljada gledalaca na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stadionu čudnog imena, "Mediteranske igre”, nije se isplatila "kraljevskom klubu” jer je ostanak jedinog špica na klupi, Benzeme, u mnogome uticao na igru gostiju.

Da se stvari neće odvijati kako je Real planirao pokazalo je uvodnih 30 minuta u kojima Murinjovi izabranici nisu uspeli da stvore kolosalnu šansu iako su se u napadu oslanjali na četvoricu izvrsnih igrača, Kaku, Ozila, Di Mariju i Ronalda. Naprotiv, prvi je pripretio domaćin preko Piatija, a do odlaska na predah i najskuplji igrač sveta se istakao: polu-volej Ronalda Alves je uspeo da odbrani, a onda je Di Marija umesto da odbitak sprovede u mrežu - loptu poslao daleko iznad gola.

Imao je Real šansu i u osmom minutu nastavka kada je Ćabi Alonso oprobao udarac, a Alves iz dva pokušaja uspeo da ukroti "bubamaru”, no ni ulazak Benzeme umesto Kake nedugo zatim nije doprineo boljitku u igri gostiju. Šta više, gol koji je u 60. minutu postigao Argentinac Hose Leonardo Uljoa, nakon što se Piati prošetao kroz levi deo Realove odbrane a onda asistirao saigraču, podigao je nervozu u taboru "kraljevskog kluba”.

Prave igre nije bilo, šanse su stvarene ali ne i korišćene, pa je Murinjo odlučio da u vatru pošalje i Granera koji je odmenio Marsela. Upravo je rezervista bio zaslužan što Real nije otišao poražen sa gostovanja najlošijoj ekipi Primere, jer je u 78. minutu iskoristio dodavanje "kolege sa klupe”, Benzeme, da snažnim udarcem pošalje loptu pod prečku za, ispotavilo se konačnih, 1:1.

Barselona je već na samom početku meča na Nou Kampu stavila Malagi do znanja koliko joj je prijala vest iz Andaluzije: u osmom minutu Inijestin odličan udarac, "iz prve” pa od stativu u mrežu, bio je dovoljan da se posle asistencije Danija Alveša dođe do rezultata 1:0, a ta prednost je udvostručena deset minuta kasnije kada je Mesi dodao loptu Vilji a ovaj je proturio golmanu Asenju kroz noge i poslao u gol.

Do kraja poluvremenapublika je uživala u novim majstorijama domaćih, koji su meč završili a da su loptu u svom posedu imali 70%. Pritom su u 36. minutu Pedrovim 14. pogotokom na njegovih 15 poslednjih utakmica došli do 3:0, a goste je debakla spasao odlazak u svlačionicu.

To što je Duda lepo izveo slobodan udarac i u 68. minutu matirao Valdesa nije previše uzdrmalo Barsu. Naprotiv, dodali su Gvardiolini izabranici gas, pa se do 4:1 stiglo šest minuta kasnije kada je David Vilja iz naizgled nedozvoljene pozicije uspeo da prođe Asenja i postavi konačan rezultat posle lepog dodavanja Ćavija koji je otpočeo ovu akciju.

Valensija se dugo mučila da slomije otpor gostiju iz La Korunje, a 11 minuta pre kraja srušene su nade Deportiva da bi povoljnim ishodom mogao da napravi pomak iz donjeg dela tabele. Tada je Matju iskoristio lob-dodavanje saigrača da iz "mrtvog ugla” donese razlog za radost navijačima na "Mestalji”, da bi u poslednjim trenucima meča Pablo Hernandez iskoristio kontranapad 3-na-1 da postavi konačnih 2:0.

Primera, 19. kolo

Subota:


Hetafe - Real Sosijedad 0:4

Sporting Hihon - Herkules 2:0

Viljareal - Osasuna 4:2

Saragosa - Levante 1:0

Atletik Bilbao - Rasing Santander 2:1

Sevilja - Espanjol 1:2

Nedelja:

Valensija - Deportivo La Korunja 2:0


(Matju 79, Hernandez 90+3)

Almerija - Real Madrid 1:1

(Uljoa 60 - Granero 78)

Barselona - Malaga 4:1

(Inijesta 8, Vilja 18, 74, Pedro 36 - Duda 68)

Ponedeljak:

Atletiko Madrid - Majorka 21h

Tabela: Barselona 52, Real 48, Viljareal 39, Valensija 37, Espanjol 34, Bilbao 29, Atletiko 27, Hetafe 27, Majorka 27, Sevilja 26, Sosijedad 25, Herkules 22, Deportivo 21, Santander 20, Osasuna 18, Malaga 17, Sporting 16, Saragosa 16, Levante 15, Almerija 14

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.