Barsa i Real na čelu = rat na Pirinejima: Zašto crveni za Maskerana? Zašto se Barsi ne svira ofsajd? (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2015, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa i Real na čelu = rat na Pirinejima: Zašto crveni za Maskerana? Zašto se Barsi ne svira ofsajd? (VIDEO)

Madridski mediji traže žestoku kaznu za Argentinca i traže njegovo izuzeće sa El Klasika. Katalonski se prisećaju sličnih gafova Serhija Ramosa i govore o dvostrukim aršinima

Bilo je samo pitanje vremena kada će se poredak na tabeli Primere vratiti u prirodno stanje, a ono nalaže - tako je već deceniju sa izuzetkom one jedne čarobne Atletikove godine - da se za titulu bore Real i Barselona. Svi ostali često su tu samo kao dekor. Drugi će reći - kao taoci dominacije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << giganata iz Madrida i Barselone. Sam vrh jedino je što interesuje Blaugranu i Kraljevski klub. I samo jedni druge mogu da zaustave na tom putu. Stoga i ne čudi što se u toj borbi sredstva ne biraju. Večerašnji susret Barselone i Eibara samo je poslužio kao poslednji u nizu frontova.

Najviše prašine podiglo je isključenje Havijera Maskerana pri rezultatu 2:1 za Barsu u 83. minutu. U direktnom TV prenosu se naime učinilo da je Karlos Del Sero Argentinca isključio samo zato što se ramenom očešao o arbitra. To naravno nije tačno. U prenosu se nije videlo, ali samo koji trenutak ranije Maskerano je ne birajući reči iskritikovao pomoćnog sudiju, a ovaj se požalio Del Seru. Vezista Barse se svejedno nije libio da onako nonšalantno ramenom očeša i glavnog sudiju, a i da mu nešto dobaci.

Madridski mediji stoga pišu da bi po pravilima Maskerano trebalo da bude suspendovan na četiri utakmice što bi značilo i da ne bi imao pravo da zaigra u El Klasiku sa Realom 21. novembra na stadionu Santjago Bernabeu.

Katalonski pak podsećaju na veoma slične gafove prvotimaca Reala, pre svih Serhija Ramosa, koji je umeo i da se sudijama unosi u lice i dobrano ih ispoliva pljuvačkom. Dešavalo se da za to ne dobije ni žuti karton, pa u Barsi na sav glas pričaju o dvostrukim aršinima i pokušaju Kraljevskog kluba da otme titulu.

Madriđani naravno imaju spreman odgovor, pa primećuju da je prvi gol Luisa Suareza u preokretu protiv Eibara pao posle asistencije Sandra Ramireza, koji se, navode u prestonici, a čini se da njihov stav potvrđuje i snimak, nalazio u ofsajdu kada mu je Serhio Buskets poslao loptu.

Prosudite sami, ali u jedno možete da budite sigurni. Kako se bude bližio El Klasiko ovakvih će rasprava biti sve više. U ovom ratu, kategorični su i jedni i drugi, ili si za ili protiv. Nema sredine.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.