Barsa do pobede u 90. minutu

Izvor: B92, 15.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa do pobede u 90. minutu



Fudbaleri Barselone savladali su Maljorku 1:0, autogolom Navara u poslednjem minutu utakmice, i tako učvrstila prvu poziciju na tabeli. U poslednjoj utakmici 30. kola Primere u derbiju kola Valensija je na Mestalji bila bolja od Sevilje 2:0, i tako je ekipu iz Andaluzije odaljila od šampionske titule.

Katalonci su meč protiv ostrvljana igrali bez svog najboljeg igrača Ronaldinja, ali su i pored toga bili veliki favoriti.

Prvu veliku priliku na utakmici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imao je Meksikanac Markes koji je posle slobodnog udarca Deka pogodio stativu. U 30. minutu desio se šok za domaće navijače pošto je golman Barse Valdes oborio Jonasa, a sudija pokazao na belu tačku. Jonas je i preuzeo odgovornost izvođenja penala, ali je to uradio na dosta loš način i Valdesu nije bilo teško da sačuva mrežu. Do kraja poluvremena se nije desilo ništa značajno pa je taj deo završen bez golova.

Drugo poluvreme Barselona počinje dosta angažovanije, i u 67. minutu je Saviola imao odličnu šansu na dodavanje Deka, ali je golman Maljorke Moja sjajnom odbranom spasio svoju mrežu. Barsa je nastavila pritisak koji je urodio plodom tek u poslednjem minutu utakmice.

Ubačenu loptu nakon slobodnog udarca hvata Markes glavom, Moja brani, na odbijenu loptu natrčava Saviola koji šutira, a lopta se od stative odbija u nesrećnog defanzvca Maljorke Navara i završava u mreži za veliku radost na Kamp Nou. Barsa je prva u Primeri sa 59 bodova, a Maljorka, za koju je Boško Jankovića odigrao poslednjih par minuta, je na 14. mestu sa 36 osvojenih bodova.

Valensija je prvi gol protiv Sevilje postigla u 27. minutu, a strelac je nakon duplog pasa sa Marčenom bio David Vilja. U 33. minutu gosti dobijaju penal nakon što je Migel oborio Hesusa Navasa. Italijan Mareska je preuzeo odgovornost, ali je Kanjizares odbranio. Do kraja poluvremena je Vilja u 40. minutu mogao da poveća na 2:0, ali je golman Sevilje Kobenjo zaustavio udarac na gol liniji.

Drugi deo počinje dosta loše za goste, pošto je Andreas Hinkel oborio Vilju u kaznenom prostoru i tako zaradio isključenje. Vilja je preuzeo odgovornost i savladao Kobenja za 2:0. Do kraja je viđeno još par prilika, ali Valensija zadovoljna rezultatom nije previše napadala, pa je na kraju ostalo 2:0. "Slepi miševi" su četvrti na tabeli sa 53 boda, a Sevilja je druga sa samo dva boda više.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.