Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2020, 16:46

Barsa bez Mesija u Mađarskoj

Uz kapitena na poštedi i Ter Štegen, kao i Filipe Kutinjo

Fudbaleri Barselone su za četiri kola u grupnoj fazi Lige šampiona obezbedili prolaz u narednu, osvojili su maksimalnih 12 bodova i u Mađarsku na megdan Ferencvarošu (sreda, 21.00) putuju rasterećeni.

Tako je Ronald Kuman rešio da odmori nekoliko ključnih igrača, pa na spisak putnika za gostovanje u petom kolu nije uvrstio Lionela Mesija, kao ni prvog golmana Mark-Andre Ter Štegena >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i ove sezone odličnog Filipea Kutinja. Oni su dobili priliku da se odmore od napornog rasporeda ove sezone. Kuman je i prošle nedelje u Kijevu odmarao Argentinca, Barsa je bez kapitena uspela da slavi protiv Dinama veoma ubedljivo (4:0), a tada je priliku za odmor dobio i Frenki de Jong. Holanđanin se sada vraća u tim i najverovatnije će se oprobati u novoj ulozi, kako Blaugrana ima velike probleme sa povredama štopera.

Kuman ističe da postoje samo dva momenta u kojima može da odmori Mesija.

"Mesi je Mesi, on je mnogo važan za naš napad, ukoliko lopta dođe do njega uvek postoji kretanje u timu, njegovi pasevi su visokog kvaliteta. Isto je bilo i na početku sezone, ali on radi vredno i ključan je za naš napad. S obzirom na raspored ove sezone, postoje samo dva momenta u kojima Mesi može da odmara, u Keijvu i sutra. Nakon sutrašnjeg susreta neće biti više prilika. To što smo se već kvalifikovali takođe je uticalo na ovu odluku. Utakmica u Primeri u subotu veoma je važna", izjavio je holandski stručnjak.

Katalonci za vikend gostuju u Kadizu (subota, 21.00), te se nadaju da će nastaviti sa dobrim rezultatima, u minulom kolu su bili vrlo ubedljivi protiv Osasune (4:0).

Dobra vest je da su se treninzima vratili i centralni defanzivci Kleman Lengle i Ronald Arauho, pa Kuman neće morati dugo da eksperimentiše sa štoperima, Francuz je čak i među putnicima za Mađarsku.

Barsa ipak ne putuje bez motiva u zemlju naših severnih komšija, pošto bi pobeda mogla da im obezbedi i prvo mesto u grupi pred žreb za nokaut fazu, te bi tako dobili lakšeg protivnika u prvom krugu eliminacija. Sa druge strane imaće veoma motivisanog mađarskog predstavnika, koji je doživeo težak poraz u prvom duelu sa Kataloncima i nema sumnje da će učiniti sve da popravi sliku. Protiv Juventusa su minule sedmice pokazali da umeju da igraju i sa daleko kvalitetnijim rivalima.

Čini se da je pred nama zanimljiv susret, a Kuman će na Puškaš areni moći da računa na sledeće igrače: Dest, Serhio Buskets, Alenja, Grizman, Pjanić, Brajtvajt, Dembele, Riki Puđ, Neto, Lengle, Pedri, Trinkao, Đordi Alba, Mateus, De Jong, Žunior Firpo, Injaki Penja, Oskar Mingueza, Konrad i Arnau Tenjas.

The squad for #FerencvarosBarça! pic.twitter.com/qw9UjSCB1z

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.