Izvor: MozzartSport.com, 12.Jun.2020, 11:29

Barcokas hoće Dženkinsa u Olimpijakosu

Da li je opcija dovođenja Lorenza Brauna otpala ili ne – ostaje da vidimo

Saša Obradović je u prvom danu rada na poziciji trenera Crvene zvezde na temu pojačanja rekao da će zajedno sa upravom prvo da pogleda šta je to dostupno među domaćim igračima, pre nego što se okrene dovođenju stranaca. Ništa, ipak, nije želeo da govori o mogućim odlascima sa Malog Kalemegdana, a jedan od onih koji bi mogli da napuste klub je i – Čarls Dženkins.

Grčka >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << novina Live Sport objavila je na naslovnoj strani informaciju da je Olimpijakos jako zainteresovan za Zvezdinog Amerikanca sa srpskim pasošem. Glavni razlog je Jorgos Barcokas, koji je sa Dženkinsom imao dobru saradnju u Himkiju. Uostalom, grčki stručnjak je Dženkinsa i doveo u Podmoskovlje 2017. godine.

Miljenik navijača Crvene zvezde ima ugovor na godinu, plus godinu, što znači da bi ovog leta mogao da ode bez ikakvog obeštećenja. Sportando napominje da je Dženkinsov ugovor u Zvezdi sada na 300.000 dolara.

Olimpijakos je prethodnih nedelja bio dovođen u vezu sa Lorenzom Braunom, koga istovremeno hoće i Panatinaikos. Niko u ovom trenutku ne može da kaže da je jedan posao direktno povezan sa drugim, tako da je nejasno da li je Olimpijakos odustao od Brauna ili ne.

Šta Zvezdi ostaje za sezonu 2020/21

Dženkins svoj treći mandat u Crvenoj zvezdi neće pamtiti po dobrom. Dugo mu je trebalo da se uigra u sistem Milana Tomića, potom Andrije Gavrilovića i Dragana Šakote, navijači su ga dugo čekali da “eksplodira“ u prepoznatljivom maniru, ali se to nije dogodilo. Imao je nekoliko solidnih izdanja, ali ni približno kako je to izgledalo pred kraj drugog, a pogotovo u prvom mandatu na Malom Kalemegdanu, kada je bio udarna igla crveno-belih i među vodećim igračima u oba smera.

Čarls Dženkins je ove sezone imao 3,4 poena i 2,2 skoka u Evroligi. Tokom sezone je morao da ide za SAD zbog privatnih razloga, imao je određenih problema sa povredama, pa je neizvesno da li će ostati u planovima novog trenera Saše Obradovića.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.