Banvit i Efes će igrati za trofej

Izvor: MVP.rs, 18.Feb.2017, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banvit i Efes će igrati za trofej

Poznati su finalisti Kupa Turske.

Prvi polufinalni meč Kupa Turske odigrali su timovi Banvita i Galatasaraj Odeabanka. Obe ekipe napravile su blaga iznenađenja plasmanom u polufinale, a tim iz Bandirme je nastavio sa odličnom formom i savladao Galatu sa 71:68 za plasman u veliko finale. Ovo će biti treći put da Banvit igra u finalu Kupa posle 2007. i 2012. godine kada su bili vicešampioni.

Ishod utakmice rešen je u poslednjoj deonici koju je Banvit dobio sa 24:17. >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Tim Saša Filipovskog bolje je otvorio utakmicu i vodio sa pet poena razlike na poluvremenu, ali je Galatasaraj prekrenuo rezultatu trećoj četvrtini, ali bez snage da u nastavku zadrži prednost. Najbolji u pobedničkom sastavu, kao i u prethodnom susretu bili su Džordan Tiodor sa 20 poena i pet asistencija i Orelik Gediminas sa 17 pogodaka, a pratio ih je Damian Kulig sa 10 poena i devet uhvaćenih lopti. Na drugoj strani najbolji je bio Vladimir Micov sa 13 poena(2/4 za dva, 2/6 za tri, 3/3 za jedan) i pet skokova, dok su po 12 poena imali Aleks Tajas, Džon Dibler i Husein Koksal.

Rival Banvita u finalu biće ekipa Anadolu Efesa. Tim Velimira Perasovića igra sve bolje na svim frontovima pa ne čudi plasman u finale i prilika da Efes dođe do 11 titule u Kupu, odnosno druge u poslednje tri godine. Oni su u polufinalu savladali Pinar Karšjaku sa 79:74.

Najzaslužniji za pobedu Efesa bili su Brajant Danston sa dabl-dabl učinkom od 14 poena i 12 skokova i Toma Ertel koji je postigao, takođe, 14 pogodaka. Uz njih dobri su bili Dešon Tomas sa 12 i Džejson Grejndžer sa poenom manje. Na drugoj strani Dži'Kovan Braun i DeŠon Samers imali su po 17 poena, a Džoš Ovens 13 poena i 10 skokova.

Finalni meč je na programu sutra od 19 časova i 30 minuta.

(foto: bsl.org.tr)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.