Izvor: MozzartSport.com, 28.Avg.2020, 11:11

Banjik nije omiljeni protivnik Dinama

Češke Buđejovice posle blamaže na startu sezone večeras gostuju u Ostravi

Vreme je za vađenje fleka. Ni Ostrava, ni Češke Buđejovice ne mogu da budu zadovoljni igrom i rezultatom na otvaranju sezonu, pa na startu 2. runde ciljaju pobedu. Više želje trebalo bi da pokaže gost iz Južne Bohemije, pošto je na premijeri u svom domu pregažen od strane branioca titule, Slavije, sa 6:0. Banjik je, pak, remizirao bez golova sa Karvinom, u jednom od derbija Šlezije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Samo bod u sudaru sa lokalnim rivalom u taboru Ostrave karakteriše se kao poraz. Ipak, posle gomile promena u sastavu bilo je i nerealno očekivati da sve deluje besprekorno na početku. Iskusni Milan Baroš okončao je bogatu i uspešnu karijeru, Vaclav Prohaska je otišao u Zlin, a Robert Hrubi u Jablonec. Klub je napustio i Denis Granečni, koji je prolećni deo sezone proveo na pozajmici baš u Češkim Buđejovicama. Takođe, budućnost Dižana de Azeveda u Banjiku je neizvesna, jer je bio blizu prelaska u Sigmu. U međuvremenu trener Luboš Kozel angažovao je pojačanja. Stigli su Tomaš Zajic i Jan Juroška iz Slovačkog, kao i doskorašnji kapiten Dukle Danijel Tetur.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Valja istaći da Banjik dobija snagu kada igra kod kuće, bez obzira što je kapacitet redukovan zbog pandemije virusa korona. Ostrava nije imala problema sa postizanjem golova prošle godine, pa se sada očekuje da proradi ofanzivna linija tima, u kojoj je i srpski internacionalac Nemanja Kuzmanović. Novajlija Zajic je pod znakom pitanja, jer je protiv Karvine napustio igru zbog povrede mišića.

Dinamo iz Čeških Buđejovica se nije proslavio na startu. Debakl i šest primljenih golova na svom terenu, pa makar i od Slavije, dugo će se pamtiti među crno-belima. Tranziciona je godina u taboru Buđejovica, koje su u sezonu krenule bez štopera Tomaša Sivoka, koji se penzionisao. Dinamo je proteklu kampanju završio na visokoj 7. poziciji, kojoj se niko nije nadao. Borio se kroz plej-of za izlazak na međunarodnu scenu, ali je pulene Davida Horejša u polufinalu doigravanja izbacila Mlada Boleslav.

Pozitivna vest za navijače svakako je ostanak golmana Jaroslava Drobnija, dok su se Filip Havelka i Jirži Kulhanek vratili u Spartu sa pozajmice, a Ivan Šranc je otišao u Jablonec. Tokom letnje pauze, kadar Českih Buđejovica oživeli su Ubong Ekpai, Lukaš Janošik, Martin Kralik i Lukaš Matejka.

Banjik nije baš omiljeni protivnik Dinama. Klub iz Šlezije je u poslednjih pet međusobnih duela pobedio četiri puta, a prošle sezone Ostrava je savladala Buđejovice oba puta, u gostima (2:1) i kod kuće (2:0).

ČEŠKA 1 - 2. KOLO

Petak

18.00: (1,65) Ostrava (3,80) Češke Buđejovice (5,50)

Subota

17.00: (1,70) Mlada Boleslav (3,70) Zlin (5,20)

17.00: (2,55) Opava (3,10) Karvina (2,90)

17.00: (2,20) Slovačko (3,25) Jablonec (3,45)

19.30: (1,10) Slavija (11,0) Pribram (19,0)

Nedelja

16.30: (2,75) Brno (3,25) Bohemijans (2,60)

16.30: (3,80) Liberec (3,45) Plzenj (2,00)

16.30: (3,10) Pardubice (3,20) Teplice (2,40)

19.00: (1,25) Sparta (6,50) Sigma (10,0)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.