Izvor: MozzartSport.com, 11.Maj.2021, 22:00

Banjaluka je ovakvu šansu čekala čitavu deceniju: Majstor Stojan Vranješ doveo Borac na 270 minuta od titule

Šest golova kapitena na poslednja četiri meča i proboj na lidersko mesto, tri kola pre kraja

Banjaluka je spremna za proslavu druge šampionske titule Borca, koja se u ovom gradu čeka čitavu deceniju. Zahvaljujući golovima fudbalskog majstora Stojana Vranješa, ekipa Marka Maksimovića savladala je Zrinjski na svom terenu, iskoristila današnji kiks Sarajeva, i preuzela prvo mesto Premijer lige Bosne i Hercegovine, tri kola pre kraja šampionske trke - 2:1 (2:1).
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Borac je preuzeo prvu poziciju na tabeli, a kapiten Vranješ čelo liste strelaca sa 14 postignutih golova. Nekadašnji fudbaler Kluža, Vojvodine i Legije raspucao se baš u trenucima kada se odlučuje bitka za trofej, pošto je postigao šest pogodaka na poslednja četiri meča. Večeras je mrežu Mira Varvodića tresao u 14. i 42. minutu, dok je jedini pogodak za ekipu iz Mostara postigao Dragan Juranović u 22. minutu.

Na Banjalučanima je sada da potvrde kvalitet i u poslednja tri kola overe šampionsku titulu. Već u nedelju idu Željezničaru na Grbavicu, dok 23. maja dočekuju Tuzla Siti u Banjaluci. Tri dana pre poslednjeg kola, koje je zakazano za 30. maj, u Zenici će biti odigrano veliko finale Kupa, upravo između direktnih konkurenata za titulu Borca i Sarajeva.

Sa druge strane, Sarajevo narednog vikenda gostuje ekipi Mladost Doboj Kakanj, potom dočekuje Radnik iz Bijeljine, a posle finala kupa gostuje gradskom rivalu Olimpiku.

PREMIJER LIGA BIH, 30. kolo:

Utorak

Sarajevo - Sloboda Tuzla 0:0

Borac Banjaluka - Zrinjski 2:1 (2:1)

/Vranješ 14, 42 - Juranović 22/

Sreda

15.50: Krupa – Radnik Bijeljina

16.00: Olimpik – Mladost Doboj Kakanj

18.00: Široki Brijeg – Tuzla Siti

18.00: Velež - Željezničar

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.