Banjaja pobednik prve sprint trke u istoriji Moto GP

Izvor: B92, 25.Mar.2023, 18:38

Banjaja pobednik prve sprint trke u istoriji Moto GP

Aktuelni svetski šampion Frančesko Banjaja pobedio je u prvoj sprint trci u istoriji Moto GP šampionata, ispred Horhea Martina i Marka Markesa.

Uoči trke za Veliku nagradu Portugala, Banjaja je slavio rezultatom 19 minuta i 52,862 sekunde i tako osvojio prvih 12 bodova u novoj sezoni.

Drugo mesto pripalo je Horheu Martinu u Dukati-Pramaku, dok je vozač Honde Mark Markes bio treći. Martin je osvojio devet, a Markes sedam bodova.

Bodove u prvoj sprint trci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osvojili su još i Džek Miler, Maverik Vinjales, Aleš Espargaro, Migel Oliveira, Žoan Zarko i Aleks Markes.

Trka za Veliku nagradu Portugala na programu je u nedelju od 15.00, a sa pol pozicije krenuće Markes koji je ranije danas bio najbrži u kvalifikacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dupla pobeda Banjaje u Portugalu

Izvor: B92, 26.Mar.2023, 16:14

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja pobedio je u prvoj trci nove sezone Moto GP šampionata u Portugalu...Banjaja je zabeležio duplu pobedu u Portugalu, nakon što je juče slavio i u sprint trci na stazi Algarve...Na drugom mestu je završio Maverik Vinjales iz Aprilje sa 0,687 sekundi zaostatka za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.