Bane kralj Stamford Bridža! Hladna glava odvela Čelsi u finale Liga kupa (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Jan.2015, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bane kralj Stamford Bridža! Hladna glava odvela Čelsi u finale Liga kupa (VIDEO)

Srpski fudbaler presudio Liverpulu na početku prvog produžetka, briljirali golmani Kurtoa i Minjole, a na kraju nasrećniji bio Murinjo

Kad je teško, tu je Bane Ivanović! Još jednom je srpski fudbaler golom doveo do delirijuma navijače Čelsija, a Plavci su pobedili posle produžetaka Liverpul sa 1:0 na Stamford Bridžu i plasirali su u finale engleskog Liga kupa.

Bilo je mnogo napetosti i neizvenosti u ovom meču, pogotovo što je prvi duel na Enfildu završen >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bez pobednika (1:1), a Liverpul je još jednom pokazao da ume da “uštopuje“ Čelsi, možda i bolje nego bilo ko drugi na Ostrvu.

Ipak, na kraju je isplivao na površinu veći kvalitet i upornost ekipe Žozea Murinja, a Ivanović je opet pokazao da ume da bude smrtonosno tajno oružje iz prekida.

Igrao se četvrti minut kada je Vilijan izveo slobodan udarac sa desne strane, Ivanović je skočio visoko, nikog nije bilo oko njega i stameni Sremac se poklonio i glavom matirao do tog trenutka sjajnog Simona Minjolea.

Protivnik Čelsija u finalnoj borbi za prvi trofej u sezoni biće bolji iz duela Totenhema i Šefild Junajteda.

Nije ovo prvi put da Ivanović pogađa glavom protiv Liverpula. Desilo se to čak dva puta u sezoni 2008/09 u četvrtfinalu Lige šampiona, kada je Čelsi slavio sa 3:1 na Enfildu.

Kao i u prvom meču Čelsi se povukao, odnosno Liverpul je bio taj koji je diktirao tempo, uspešno probijajući bokove Plavaca. Felipe Kutinjo pravio je baš dosta problema domaćoj odbrani, ali je izostala prava završnica ekipe Brendana Rodžersa.

Ruku na srce, da na golu Plavaca nije bilo fantastičnog Tiboa Kurtoe koji je „skinuo“ dve veoma dobre prilike koje su imali Alberto Moreno i Kutinjo.

Tek u završnici prvog poluvremena Murinjova vojska na terenu je počela da se budi, pretili su Oskar i Eden Azar, a Plavci su tražili i penal posle starta Martina Škrtela nad Dijegom Kostom.

Par minuta posle početka drugog poluvremena, domaćina je zadesio maler pošto su se sudarili Džon Teri i Sesk Fabregas, a španski motorino je morao da napusti teren jer je izvukao deblji kraj.

To se nije osetilo mnogo na igri Čelsija, a situacija na terenu se potpuno promenilo u drugom poluvremenu.

Ako je prvi deo meča pripao golmanu Čelsija, onda je u nastavku briljirao Simon Minjole, njegov kolega među stativama ekipe sa Enfilda.

Branio je Minjole i rukama i nogama, intervenisao i kao golman i kao štoper, „poskidao“ sve što je mogao, a i nešto što je delovalo kao nerealno i time dodatno dizao pritisak navijačima Čelsija.

Do kraja regularnog toka nije bilo golova, a Rodžers je u 69. minutu umesto Lazara Markovića u igru uveo Marija Balotelija. Još jednu veoma dobru partiju u dresu Čelsija pružio je i drugi srpski reprezentativac Nemanja Matić.

ČELSI – LIVERPUL  1:0 (0:0)

Stadion Stamford Bridž u Londonu

Gledalaca: 41.700

Sudija: Majkl Oliver

Strelci: Ivanović u 94.

ČELSI: Kurtoa, Ivanović, Zuma, Teri, Filipe Luis (od 76. Aspilikueta), Matić, Fabregas (Od 50. Ramires), Vilijan, Oskar, Azar, Kosta.

LIVERPUL: Minjole, Škrtel, Moreno, Sako (od 57. Džonson), Lukas, Džerard, Čan, Henderson, Kutinjo, Marković (od 69. Baloteli), Sterling.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Bane je džoker Čelsija! Ivanovićev gol u produžetku srušio Liverpul i odveo Čelsi u finale! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jan.2015

Branislav Ivanović se pretplatio da spasava Čelsi u produžecima mečeva na ispadanje. Tako je doneo “plavcima” trofej Lige Evrope, pre dve sezone, a sada ih je odveo u finale Liga kupa, pošto je njegov gol bio jedini u revanš meču protiv Liverpula. Prvi susret je završen nerešeno 1:1. Mnogo...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.