Bane: Bio sam povređen, iskustvom nadoknađujem manjak utakmica

Izvor: MozzartSport.com, 07.Nov.2016, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bane: Bio sam povređen, iskustvom nadoknađujem manjak utakmica

„Ako ponovimo dosadašnje igre, možemo do pozitivnog rezultata u Velsu“, kaže kapiten Srbije

Kapiten je kapiten. Bez obzira što ne igra za klub. Stare zasluge ne mogu baš preko noći da se zaborave, niti Srbije ima mnogo kvalitetnih igrača na štoperskim pozicijama da bi tek tako mogla da stavi Branislava Ivanovića u drugi plan. Otuda bi dugogodišnji vođa Orlova trebalo da predstavlja snagu našeg državnog tima i na predstojećoj utakmici s Velsom, jednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od značajnijih na putu ka Mundijalu u Rusiji 2018.

Iako je od prethodne reprezentativne akcije do danas odigrao samo tri minuta za Čelsi, u završnici gostovanja Sautemptonu.

Imao sam povredu zbog koje nisam igrao u Čelsiju. Sad sam fit i na raspolaganju selektoru. Bio sam van stroja dve-tri sedmice, ali se osećam dobro, a igrači mojih godina mogu iskustvom da nadoknade nedostatak minutaže“, obrazložio je Bane kad su ga novinari podsetili na reči Slavoljuba Muslina da je igranje za reprezentaciju način da se vrate u tim u svojim klubovima.

--->>> Kako je užasna noć u Novom Sadu sve promenila: Najbolnija rana jedne generacije koja vapi za osvetom Srbiji

--->>> Velšane boli glava od jutros - Ben Dejvis ne igra protiv Srbije

--->>> Jagoš ne dolazi

Orlovi i Kardif stižu kao sulideri kvalifikacione Grupe D, imaju sedam bodova iz tri utakmice, koliko i Republika Irska, dok je Vels duplim remijima u minule dve utakmice dva koraka iza. No, ima jednog od najskupljih igrača današnjice - Gereta Bejla, raspucanog u poslednje vreme.

Kao ekipa, Vels je jak. Nije samo Geret Bejl njihova snaga. Oko njega se dosta vrti, igra ta reprezentacija dobro, ali daleko od toga da je samo prvotimac Reala opasnost“.

Ako bi se gledala tradicija, ne bi bilo dileme da smo favoriti, jer smo u kvalifikacijama za prethodno Prvenstvo sveta, pod selektorskom palicom Siniše Mihajlovića, dvaput tukli Velšane (6:1, 3:0). Od tada se mnogo toga promenilo. I kod nas i kod njih.

„Teško je istog protivnika u modernom fudbalu pobediti tri puta uzastopno. Mi koji smo igrali tad znamo da je sad drugačija situacija, da moramo tom meču da pristupimo na pravi način. Ako ponovimo dosadašnje igre, možemo do pozitivnog rezultata“.

Uspeh reprezentacije je nešto što je kao hleb potrebno napaćenom srpskom fudbalu. Tri velika takmičenja smo uzastopno propustili. Ne bismo smeli još jedno.

Osećamo veru i podršku na prethodnim utakmicama, ali znamo sa to može kratko da potraje. Moramo da se trudimo da ne razočaramo narod, već da iskoristimo pozitivnu atmosferu“, pojasnio je Branislav Ivanović, kapiten reprezentacije Srbije.

Duel Vels - Srbija na programu je u subotu od 20.45 na stadionu Kardif sradionu, a kvote Kladionice MOZZART za taj duel možete pogledati OVDE.

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.