Bambi u Pizarovim rukama

Izvor: Vesti-online.com, 18.Nov.2018, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bambi" u Pizarovim rukama

Peruanski napadač, koji u dresu Verdera igra 19. sezonu u Bundes ligi, dobitnik je prestižnog priznanja u Nemačkoj.

Priznanje koje izdavačka medijska kuća "Hubert Burda" dodeljuje u raznim oblastima od 1948. otišla je za ovu godinu i u ruke Klaudija Pizara (40). Tako je nagrađeno njegovo fudbalsko umeće koje od 1999. prikazuje na terenima nemačkog prvoligaškog fudbala.

"It's an unforgettable accolade!"pizarrinha was honoured with the prestigious bambi Sports >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << award last night in recognition of his incredible football career #Bambi2018 pic.twitter.com/ZNingSiCDx— Bundesliga English (Bundesliga_EN) 17. November 2018

Peruanski napadač je do 2001. bio u Verderu, a sledećih šest sezona proveo je u Bajernu. Za sve vreme od dolaska iz Lime u Evropu imao je samo kratku epizodu u Čelziju (2007/08). Zatim se vratio u Verder pa i u Bajern pa ponovo u Verder. Prošlu sezonu je proveo u Kelnu, koji je ispao u drugu ligu, a u ovoj je ponovo u starom jatu Verdera.

Sa 194 gola na petom je mestu večne liste strelaca Bundes lige. Poljak Robert Levandovski mu opasno preti jer je do sada, igrajući u Borusiji iz Dortmunda i Bajernu, dao 187 pogodaka.

Za sportske zasluge "Bambi" su dobijali legenda nemačkog fudbala Franc Bekenbauer (čak pet puta), proslavljeni bokser Muhamed Ali, slavni nemački teniser Boris Beker, bokserski šampioni braća Kličko, Mesut Ozil, kralj fudbala Pele, Miroslav Klose i Filip Lam...

Zoranu Đinđiću je uručen "Bambi" 2000. u političkoj oblasti, za doprinos demokratskim promenama u našoj zemlji. Nagradu je primio iz ruku Angele Merkel.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.