Baloteli zbog Instagrama propušta Arsenal

Izvor: Sportal.rs, 18.Dec.2014, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baloteli zbog Instagrama propušta Arsenal

Martio Baloteli, napadač Liverpula, kažnjen je sa jednom utakmicom suspenzije i 25.000 funti zbog uvredljivog posta na Instagramu. Nezavisna komisija Fudbalskog saveza Engleske kaznila je Balotelija zbog rasizma i antisemitizma, zbog fotografije i kometara na Instangramu.

- Budi kao Super Mario. Vodoinstalater iz Italije, napravili su ga Japanci, izgleda kao Meksikanac. Skače kao crnac i sakuplja novčiće kao Jever - napisao je Baloteli ispod fotografije uz poruku: “Ne budu rasista”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << prenosi Miror.

Baloteli je objasnio da nikako ne može da bude antisemita, jer je žena koja ga je usvojila i odgajila Jevrejka. Obrisao je spornu fotografiju i zvanično se izvinio, ali ga to nije spasilo kazne.

Napadač će propustiti meč “redsa” sa Arsenalom tokom vikenda, a pored suspenzije i novčane kazne moraće da ide i na poseban obrazovni kurs. FA smatra da je Balotelijev komentar uvredljiv i suprotan pravilima tamošnjeg Saveza, odnosno da je teško prekršio pravila koja se tiču etničke pripadnosti, boje, rase, nacionalnosti, religije...

(Foto: Beta/AP/Jon Super)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

Baloteli kažnjen novčano i suspenzijom zbog komentara na Tviteru

Izvor: Press, 18.Dec.2014

Italijanski fudbaler moraće da plati 25.000 funti i preskočiće jednu utakmicu zbog anti-semitskog komentara .  Mario Baloteli ponovo mora na pauzu! Kontroverzni italijanski fudbaler i napadač Liverpula dobio je jedan meč...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.