Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2020, 00:55

Balkanci dominirali: Crna Gora tukla Nemce, BiH Bugare

Kobs ubacio 20 poena

Košarkaši Crne Gore pobedili su Nemačku 80:74 i ukoliko u nedelju trijumfuju nad Velikom Britanijom izvadiće vizu za Evropsko prvenstvo.

Najproduktivniji kod Crnogoraca bio je naturalizovani Amerikanac Kobs sa 20 poena i šest asistencija. Ivanović je upisao 18, a Zoran Nikolić 11 poena i osam skokova. Kod Nemaca je prednjačio Bencing sa 21 poena, dok je četiri manje delo Obsta.

Igrali su pametno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Crnogorci, strpljivo, pa je drugo poluvreme bilo pravi poligon gde su pokazali zašto su i pre početka utakmice smatrani za blage favorite.

U prvoj postavi Crnogoraca bio je i košarkaš Mege Marko Simonović, nedavno draftovan od strane Čikaga. Igrao je 15 minuta i za to vreme dao osam poena i imao šet skokova, ali i pet ličnih grešaka.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine deklasirala je Bugarsku 88:49. U nedelju će igrati sa Letonijom i ukoliko pobedi bila bi na korak do plamsana na Evrobasket.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Roberson sa 11, Milošević i Sulejmanović sa po 10, te Kamenjaš sa Kamenjaš 12. Jedini dvocifreni u redovima Bugara bio je Bost sa 13 poena.

Zaista ubedljiv trijumf BiH, zapravo se nije postavljalo pitanje ko će izaći kao pobednik iz ovog meča od starta do kraja utakmice.

Nadajmo se da će u ovom stilu, poput Crne Gore i Bosne i Hercegovine odigrati sutra i Srbija protiv Švajcarske.

GRUPA G

Petak

V. Britanija - Francuska 56:79

/Olaseni 11 - Mbaje 21/

Nemačka - Crna Gora 74:80

/Obst 17 - Kobs 20/

Nedelja

15.00: Francuska - Nemačka

18.00: V. Britanija - Crna Gora

GRUPA H

Petak

Grčka - Letonija 66:77

/Agravanis 15 - Laksa 19/

BiH - Bugarska 88:49

/Kamenjaš 12 - Bost 13/

Nedelja

18.00: Bugarska - Grčka

21.00: BiH - Letonija

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.