Balak pogodio Ipsvič sa dve strele

Izvor: Blic, 25.Jan.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balak pogodio Ipsvič sa dve strele

Fudbaleri Čelsija uspeli su da se plasiraju u osminu finala FA kupa Engleske. Izabranici menadžera Luisa Felipea Skolarija su za razliku od Karling kupa, nastavili takmičenje, a najzaslužniji za trijumf protiv Ipsviča na „Stamford bridžu" bio je reprezentativac Nemačke Mihael Balak.

„Plavci" su stigli do prednosti u 16. minutu kada je na asistenciju Ešlija Kola Balak zatresao mrežu. Ipsvič je uspeo da izjednači u 34. minutu preko Brusa. Prekid je izveo Garvan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a Aleks Brus iz neposredne blizine pogodio mrežu Petera Čeha. Ipak, Čelsi u nastavku stiže do pobede drugim golom Balaka koji je u 58. minutu sjajno izveo slobodan udarac, da bi Lampard u 85. minutu možda još lepšim golom iz „slobodnjaka" povisio na konačnih 3:1. Branislav Ivanović je igrao od 70. minuta kada je zamenio Rikarda Karvalja.

Šok su doživeli fudbaleri Portsmuta koji su kao domaćini poraženi od Svonsija sa 2:0. Gosti su sve završili u prvom poluvremenu golovima Dajera u 26. i Skotlanda u 45. iz jedanaesterca.

Od ekipa iz Premijer lige, prolaz su obezbedili Vest Hem, Hal, Fulam i Midlsbro, dok će na popravni morati Aston Vila posle 0:0 u Donkasteru, kao i Sanderlend i Blekburn koji su takođe odigrali bez golova.

Derbi kola je bez sumnje duel gradskih rivala, Liverpula i Evertona. Šest dana posle okršaja u Premijer ligi (1:1), sledi im novi sudar na „Enfildu", ali ovog puta u meču FA kupa.

Ćavi Alonso kaže da nikada nije igrao na „Vembliju" i da želi sa Liverpulom da stigne do finala.

- Nikada nisam igrao na Vembliju, nadam se da će se to dogoditi u maju. Stari stadion je imao posebnu atmosferu, ali nema veze, biću zadovoljan ako se to dogodi i na novoizgrađenom - rekao je Alonso.

Menadžera Rafu Beniteza pitali su šta je naučio u odnosu na prošlu utakmicu sa Evertonom.

- Pre svega to da ne smemo praviti glupe greške, naročito ne tri minuta pre kraja meča.

Španac je najavio da bi mogao da kombinuje oko sastava, ali je za njega pozitivno što može da računa na sve fudbalere.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.