Bakić doneo Zvezdi pobedu

Izvor: B92, 02.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakić doneo Zvezdi pobedu



U prvoj utakmici, od početka priprema za novu sezonu, košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Pioniru Akva Mega Montu rezultatom 78:76. Tokom celog meča, "crveno-beli" su kontroliosali igru, imali prednost između 5 i 12 poena, međutim gosti su u samom finišu iskoristili pad u igri Karadžićevih izabranika i serijom poena Katnića, Gruja i Stefanovića učinili meč zanimljivijim. Ali, "novalija" Bakić, poenima uz faul protivnika na tri sekunde do kraja, donosi Zvezdi pobedu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Tadija Dragićević sa 19 poena, Mišanović je postigao 18, dok je Mirko Kovač meč završio sa 9 poena.

"Crveno-beli” su odlično otvorili meč. Dragićević je postigao prvih 6 poena, nadovezao se Kovač trojkom, tako da su domaći, već posle nepuna tri minuta igre stekli prednost od 8 poena (9:1). Ekipa Stevana Karadžića je u tim trenutcima igrala veoma dobro. Novajlije Bakić i Kuk su odlično funkcionisali u tandemu, pogotovo u odbrani. "Ukrali” su ukupno 6 lopti (4 Kuk, 2 Bakić) i na pravi način razigravali saigrače (Kuk 5 asistencija, Bakić 3). Nadovezao se i Nenad Mišanović, pa je Zvezda na veliki odmor otišla sa dvocifrenom prednošću (42:32).

Ista slika viđena je i u nastavku meča. Gosti su tek na trenutke uspevali da ugrože prednost Crvene zvezde, ali na prvo vođstvo čekali su sve do 39. minuta meča, koja je ubrzo anulirana pomenutim poenima Borisa Bakića.

Na meču sa Mega Akva Montom, debitovali su dva nova košarkaša Crvene zvezde. Boris Bakić i Omar Kuk pokazali su značajne mogućnosti, posebno u organizaciji igre, pošto osim mladog Popadića, Stevan Karadžić nema nijednog plejmejkera na raspolaganju. Posle ne izborenog plasmana Bosne i Hercegovine na Evropski šampionat, ekipi će se uskoro priključiti i poslednje pojačanje, Elmedin Kikanović, a odličnom rolom u poslednjoj četvrtini Pavel Gromiko je pokazao da bi Karadžić na njega mogao ozbiljno da računa u novoj sezoni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.