Bajnamovih 10 rampi i Kobi kobni po Denver, Klipersi od -27 do brejka protiv Memfisa

Izvor: Blic, 30.Apr.2012, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajnamovih 10 "rampi" i Kobi kobni po Denver, Klipersi od "-27" do brejka protiv Memfisa

Los Anđeles Lejkersi nisu dozvolili iznenađenje u prvom meču plej-of serija sa Denverom, kao što ih je prošle godine šokirao Nju Orleans, te su slavili na svom parketu sa 103:88. Kao i prve večeri viđen je jedan brejk za koji su se pobrinuli Klipersi i fantastičnim preokretom srušili Memfis (99:98). Na Istoku, Atlanta je sačuvala prednost domaćeg terena savladavši Boston sa 83:74.

Veče je u potpunosti obeležio Endru Bajnam sa svojim neverovatnim tripl-dablom do kog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je došao postigavši 10 poena, na koje je dodao još 13 skokova i čak 10 blokada. Centar "jezeraša" je tako izjednačio rekord Marka Itona i Hakima Olajdžuvona po broju rampi na jednom plej-of meču.

Koliko je Bajnam bio domintantan protiv Denvera govori i podatak da je njegov učinak prvi tripl-dabl za Lejkerse u plej-ofu još od legendarnog Medžika Džonsona i utakmice finalne serije protiv Čikaga 1991. godine.

"Monstruozno. Bio je prava zver na terenu", smatra Braun, koga može raduje i dobro izdanje Brajanta. Kobi je ubacio 31 poen uz pet skokova i četiri asistencije.

Ključ poraza Nagetsa leži i u tome što su u prvoj četvrtini šutirali 5-20 iz igre, a Lejkersi su to obilato iskoristili da na odmor odu sa "+10" i gosti do kraja nisu uspeli da dođu na jednocifrenu razliku.

Bolji od ostalih u poraženim redovima bio je Danilo Galinari sa 19 poena.

Drugi tim iz Los Anđelesa bio je na pragu poraza, nigde ih nije bilo skoro tri četvrtine protiv Memfisa, ali su onda pokazali zašto se smatraju jednim od favorita za šampionski prsten.

Klipersi su uspeli da se vrate posle ogromnih "-27", dok je na 9:13 do kraja bilo 95:71 za Memfis. Ni to nije bilo dovoljno Grizlijima da povedu u seriji, već su dozvolili gostima da se vrate i na kraju ugrabe trijumf - 99:98.

Zvuči prosto neverovatno da je Memfis do kraja postigao svega tri poena za više od devet minuta, a da su Klipersi ubacili čak 28, od čega su presudni bili poena Krisa Pola sa linije slobodnih bacanja u samom finišu.

Plej pobedničke ekipe je susret završio sa 14 poena i 11 asistencija, Blejk Grifin je postigao tri više, dok je najefikasniji bio rezervista Nik Jang sa 19.

U redovima Memfisa Rudi Gej je ubacio 19, a Majk Konoli i O Džej Majo po dva poena manje.

Dueli Atlante i Boston trebalo bi da budu jedni od neizvesnijih u plej-of seriji, a u prvom meču slavili su Houksi na svom parketu - 83:74.

Pored poraza, Seltikse mnogo više brine da li će Rejdžon Rondo moći da igra u narednoj utakmici, pošto je zaradio isključenje u raspravi sa sudijom, kog je čak i odgurnuo grudima, pa mu predstoji suspenzija, ali ne zna se koliko će trajati.

Jedan od najboljih plejeva NBA lige je jako bitan šraf u igri "Kelta" i njegov izostanak mogao bi možda i da otvori put Houksima ka narednoj rundi, pošto im je ubacio 20 poena, uz 11 asistencija i četiri ukradene lopte, i onda 41 sekundu pre kraja napravio glupost koja bi skupo mogla da košta njegov tim.

Raspoloženi Džoš Smit predvodio je svoje saigrače ka vođstvu u seriji sa 22 poena i 18 skokova (rekord karijere). Vladimir Radmanović nije igrao odlukom trenera, dok je na suprotnoj strani Saša Pavlović za šest minuta upisao jedan skok i nije šutirao.

Rezultati, plej-of:

Zapad:

San Antonio - Juta 106:91 (1-0 u seriji)

LA Lejkers - Denver 103:88 (1-0)

Memfis - LA Klipers 98:99 (0-1)

Istok:

Atlanta - Boston 83:74 (1-0)

Povezane vesti: Oklahomin junak Durant srušio Dalas sekund pre kraja, brejk Orlanda /video/ Lin na terenu u polufinalu Istoka, samo da Niksi prethodno eliminišu Majami Debakl Lejkersa bez Brajanta u Feniksu, stara garda Bostona preslišala Indijanu Lejkersi se ponovo svetili Dalasu, Lin u finišu upisao trijumf Niksima Neverovatni Lin heroj trijumfa Niksa nad Lejkersima, Kris Pol brži od sirene

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.