Bajko vaterpolista na suvom

Izvor: Glas javnosti, 10.Feb.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajko vaterpolista na suvom

ANTALIJA - Golman Crvene zvezde Boban Bajković na pripremama u Turskoj pleni zalaganjem na treninzima, ali i svojom nesvakidašnjom pojavom. Momak vedre naravi i dobre duše pristao je da otkrije razloge zbog kojih je svoje telo ukrasio sa više od 20 tetovaža.

Poslednjih godina tetovaže su zaštitni znak među fudbalerima, kako u svetu, tako i u Srbiji. Popularni Bajko je definitivno čovek s najviše tetovaža u srpskom fudbalu.

Želi među "orlove"

Neostvarena >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << želja Bobana Bajkovića je da stane na gol fudbalske reprezentacije Srbije. Iako je rođen u Crnoj Gori, na Cetinju, nema dilemu kada je fudbal u pitanju.

- Želim da branim za Srbiju i uporan sam da ostvarim taj cilj. Nemam problem što se toga tiče, iako sam rođen na Cetinju. Samo još da završim državljanstvo i ustalim se na golu Crvene zvezde - poručio je Boban Bajković.

Idol Bufon

Idol Bobana Bajkovića je golman Juventusa Đanluiđi Bufon, a osoba kojoj najviše veruje i kojoj se poverava je trener golmana Srđan Maksimović.

- Maksa me odlično poznaje. Dogovorili smo se da se 100 odsto posvetim fudbalu. Nema više ludovanja, jurenja devojaka, splavova, naslovnica... Hoću da branim, da ostanem u Zvezdi do kraja karijere, ako ikako to bude izvodljivo - rekao je Boban Bajković.

- Tetovaže su moj zaštitni znak. Na svom telu ih imam više od 20. Neko bi rekao da sam ludak, ali svaka tetovaža ima svoj razlog. Preovladavaju religijski motivi jer sam vernik - priča Boban Bajković i nastavlja:

- Prvu tetovažu stavio sam pre pet godina. Svakog leta odlazim u manastir Ostrog, pa je bilo normalno da Sveti Vasilije i naše srpsko svetilište stavim na levu ruku. Posle sam tetovirao Isusa na desnoj ruci, kao i njegovo raspeće preko celih leđa, dok su mi na grudima anđeli. Na levoj ruci mi je Bogorodica, dok je na levoj nozi Mojsije. Istetovirao sam i u krst ime brata Veljka, te Isusovo ime, a ima i drugih tetovaža.

Bobana Bajkovića je, kako sam kaže, novo rukovodstvo kluba na čelu s predsednikom Vladanom Lukićem vratilo iz mrtvih.

- Predsednik Lukić i Maza Vasilijević su me vratili u Zvezdu. Mnogo im dugujem i ja ću njihovo poverenje opravdati. Moram da pomenem i Saleta Jankovića, koji mi je prvi dao šansu. Bivši direktor Ilija Ivić me je bez objašnjenja oterao iz Zvezde, bukvalno izbacio na ulicu. Opravdanje za taj potez koje meni nije rekao bilo je da imam ludu glavu.

Na treninzima Crvene zvezde Boban Bajković je od onih koji su zaduženi za dobro raspoloženje. Vaterpolo kapica u kojoj brani traži objašnjenje.

- Imao sam operaciju trećeg uha, otvarali su mi lobanju. Iz tog razloga moram da budem zaštićen. Udarac u to mesto mogao bi da bude i koban po mene. Ljudi misle, vidi ga ovaj ludak, šta glumi s vaterpolo kapicom, Šoštara, Šefika... Nije tako. U januaru sam bio u Londonu kod Baneta Ivanovića. Odveo me kod Petra Čeha da kupim kacigu kao što on ima. Čeh mi je objasnio da je kaciga specijalno za njega napravljena na Novom Zelandu. Iste takve nose i njihovu ragbisti, a pošto je svaka glava drugačija, morao bih tamo da idem, da mi uzmu meru, pa da čekam. Odustao sam, još malo ovako, pa je skidam - objasnio je Boban Bajković.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tatu Bajko

Izvor: Kurir, 10.Feb.2010

Sveti Vasilije i manastir Ostrog, raspeti Isus, anđeli, Bogorodica, Mojsije.. samo su neke od religiozno motivisanih tetovaža koje krase telo Bobana Bajkovića. Boban Bajković, golman Crvene zvezde, na pripremama u Turskoj pleni zalaganjem na treninzima, ali i svojom nesvakidašnjom pojavom. Momak...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.