Iglsi pregazili Najnerse – bukvalno

Izvor: B92, 30.Jan.2023, 01:09

Iglsi pregazili Najnerse – bukvalno

Filadelfija Iglsi pobedili su San Francisko Fortinajnerse rezultatom 31:7 u finalu NFC konferencije.

Superboul 2023. godine igra se 13. februara u Arizoni i Filadelfija Iglsi su prvi tim koji se plasirao u meč u kom pobednik dobija Lombardijev trofej.

Kvoterbek Iglsa, Džejlen Hurts, nastavio je da obara rekorde i gradi kandidaturu za MVP trofej.

Imao je 121 jard pasom i 39 trčanjem od čega je imao i 1 tačdaun koji je trčanjem doneo Iglsima pa je imao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << velikog udela u trijumfu 31:7 nad Fortinajnersima.

U prvoj četvrtini su već u prvom drajvu koji je trajao preko 5 minuta pokazali da su ozbiljan kandidat i u 4. pokušaju za 3 jarda stiže hirurški precizan pas za Smita koji hvata jednom rukom, a u nastavku i tačdaun trčanjem Majlsa Sendersa, 7:0.

Desile su se neke povrede za Najnerse, pre svega kvotereka Broka Pardija (treći kvoterbek u sezoni, poslednji pik sa drafta) pa i defanzivaca poput Nika Bose što je sigurno uticalo na San Francisko.

Kristijan Mekafri je sjajnim trčanjem izneo akciju San Franciska i doneo izjednačenje tačdaunom trčanjem za 7:7 i to je sve što smo mogli da vidimo od njih.

Problemi sa povredama jesu postojali, ali i problemi sa igrom trčanjem Filadelfije. Majls Senders postiže novi tačdaun za 14:7, potom je Boston Skot nadmudrio Bosu i kompletnu odbranu Najnersa za 21:7 koliko je i bilo na poluvremenu.

Sve nade San Franciska Filadelfija je ugasila sredinom treće četvrtine, kada je posle još jednog dugog drajva Džejlen Hurts postigao novi tačdaun i 28:7 je bio rezultat koji gotovo nije bilo moguće dobiti.

Nedostatak kvoterbekova značio je da Džimi Džonson zbog potresa mozga neće igrati, a on je poslednji njihov kvoterbek, pa je Pardi sa jednom rukom igrao koliko je mogao i samo trčanjem ne možete pobediti najbolju ekipu NFC u regularnom delu.

U poslednjoj četvrtini su došli do još jednog fild gola i tri laka poena za 31:7, da bi na 4 minuta pre kraja dogodila se opšta tuča dve ekipe bez ikakve potrebe.

Nakon što su igrači isključeni, utakmica se nastavila, pa je Filadelfija bez većih problema privela meč kraju i otišla u Superboul.

Oni će 13. februara u Arizoni igrati protiv boljeg iz duela Sinsinati Bengalsi – Kanzas Siti Čifsi koji se igra od 00:30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Filadelfija Iglsi do Superboula preko San Franciska Fortinajnersa

Izvor: Danas, 30.Jan.2023

Filadelfija Iglsi osvojili su titulu u Nacionalnoj fudbalskoj konferenciji pobedom nad San Francisko 49ersima rezultatom 31:7 i tako se plasirali na Superboul LVII.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.