Bajka 18-godišnjeg Maurija - zaboraviš na paklene dane bez dinara u džepu, stisneš petlju i pobediš Juventus! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2015, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajka 18-godišnjeg Maurija - zaboraviš na paklene dane bez dinara u džepu, stisneš petlju i pobediš Juventus! (VIDEO)

"Najlepši dan u mom životu", kaže strelac pobedničkog gola za Parmu u senzacionalnoj pobedi u Seriji A

Odavno je to preraslo životnu dramu. Situacija na stadionu Enio Tardini pretvorila se u agoniju. Ali makar na dan u Parmi će zaboraviti sve pobleme koji su ih gurnuli na ivicu ambisa. I koji će ih na koncu verovatno i baciti u provaliju. Ali na jedan dan Krstaši su junaci. Dokaz da u fudbalu David zaista može da pobedi Golijata. Lider Serije A Juventus je na Tardiniju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << doživeo tek drugi poraz u ligaškoj sezoni. Prvi još od oktobra!

Senzacija u režiji 18-godišnjeg Hozea Maurija čiji je evrogol presudio Staroj dami. Junački podvig ekipe koja od jula 2014. nije dobila platu i pre svega mlađanog veziste argentinskih korena i italijanskog državljanstva.

"Hvala Bogu na tome što mi je dao snagu. Ovo je najsrećniji dan u mom životu. I dalje ne mogu da verujem. Moj gol će ostati upisan u istorijskim knjigama", euforično će 18-godišnji Mauri, koji je postigao tek drugi gol u dresu Parme.

Prošle sezone je uostalom odigrao svega deset minuta u Seriji A. Ova mu je prva prava u profesionalnoj karijeri. I nije krenula onako kako se nadao.

"Proživeli smo pakleno teške mesece. Ali fudbal je sport koji se igra koliko telom toliko i glavom. Trener (Roberto Donadoni, prim.aut) nam uvek govori da verujemo i da će nam se lepe stvari dogoditi samo ako napadnemo. Bio je u pravu. Matematički još nismo ispali", najavljuje Mauri da Krstaši neće odustati.

Uspeju li da opstanu ispisaće najlepšu fudbalsku bajku.

Serie A basement side Parma upset league leaders Juventus thanks to a goal from Jose Mauri. http://t.co/kNQDbtEzDG

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.