Bajeru visi Evropa, Marvin “čovek sa gvozdenim stopalom“ Platenhart odveo Hertu na treće mesto! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 21.Dec.2016, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajeru visi Evropa, Marvin “čovek sa gvozdenim stopalom“ Platenhart odveo Hertu na treće mesto! (VIDEO)

Kakav projektil!

Sve oči javnosti bile su uprte u Minhen gde se Bajern iživljavao na Lajpcigu, ali ubedljivo najlepši detalj večerašnjih utakmica 16. kola Bundeslige viđen je u Bertlinu u kome je Herta uz strahovit projektil Marvina Platenharta savladala nejaki Darmštat sa 2:0 i zasela na četvrto mesto na tabeli Bundeslige.

Fenjeraš nemačkog prvenstva je odolevao koliko je mogao, ali kada je Platenhart video da će njegovi saigrači teško pronaći >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rupu u odbrani gostujućeg tima rešio je da je sam - probuši. Slobodan udarac na oko 30 metara od gola, mnogi ne bi ni dobacili, samo retki bi se usudili i da pokušaju.

Zna se Kajzer! Surovi Bajern odrao Bikove i ukrasio jesen (VIDEO)

Međutim, kad imaš železo tamo gde drugi imaju kosti znaš koliko si jak, a danas ćete morati baš mnogo da se potrudite kako biste našli jači šut od Platenhartovog. Precizan pride. Prava bomba!

Kad je 24-godišnji levi bek načeo Darmštat put to pobede bio je raščišćen. Tek da ne bude dileme Platenhart je još jedan prekid pretvorio u gol za 2:0 s tim da se ovaj put našao u ulozi asistenta, dok je strelac bio iskusni Salomon Kalu. Nije mu bilo teško. Herta je tako postala treća ekipa koja je ove jeseni dobacila do granice od 30 osvojenih bodova i iza sebe ostavila Ajntraht, pa sada tek šestoplasiranu Borusiju Dortmund.

Umalo je sa Hertom do magičnog broja 30 stigao i Hofenhajm, pošto je Sandro Vagner na vreme načeo Verder, ali smo večeras još jednom mogli da vidimo koliko je nepredvidiv tim iz Bremena. U 88. minutu odlična akcija gostiju, ne baš najbolja reakcija golmana domaćeg tima Olivera Baumana i sedmi ligaški pogodak ove sezone odličnog Serža Gnabrija.

Rame uz rame sa Borusijom sada je Keln, koji je na Rajn Energi stadionu mogao samo do 1:1 protiv Bajera iz Leverkuzena, iako mu je elegantan volej Antonija Modesta doneo inicijalnu prednost.

Brazilac Vendel je ipak uspeo da Aspirindžije spasi poraza, ali i tako je Bajer ostao tek na osmom mestu na tabeli, sa već pozamašnim zaostatkom za timovima koji se bore za Evropu što će sigurno pojačati glasine o smeni trenera Rodžera Šmita, uprkos plasmanu u osminu finala Lige šampiona.

BUNDESLIGA – 16. KOLO:

Utorak:

Borusija Menhengladbah – Volfzburg 1:2 (0:1)

/Azar 52 – Kaliđuri 3, Gomez 57/

Borusija Dortmund – Augzburg 1:1 (0:1)

/Dembele 47 – Đi 33/

Ajntraht – Majnc 3:0 (1:0)

/Hrgota 18, 85, Barkok 75/

Hamburger – Šalke 2:1 (0:0)

/Miler 60, Vud 82 - Avdijaj 89/

Sreda:

Bajern – Lajpcig 3:0 (3:0)

/Alkantara 17, Alonso 25, Levandovski 45pen/

Herta – Darmštat 2:0 (0:0)

/Platenhart 54, Kalu 66/

Keln – Leverkuzen 1:1 (1:1)

/Modest 22 - Vendel 44/

Ingolštat – Frajburg 1:2 (0:2)

/Zutner 53 - Niderlehner 34pen, 41/

Hofenhajm – Verder 1:1 (1:0)

/Vagner 26 - Gnabri 87/

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.