Bajernu nema ravnog!

Izvor: Mondo, 07.Nov.2015, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajernu nema ravnog!

Ekipa Pepa Gvardiole protiv Štutgarta upisala 11. trijumf u 12 bundesligaških mečeva. Na terenu u subotu bili i Filip Kostić, Miloš Jojić, Aleksandar Ignjovski...

Šampiona Nemačke nije preterano uzdrmao neplanirani remi i gubitak dva boda od Ajntrahta u Frankfurtu prošlog petka. To se videlo i u meču Lige šampiona protiv Arsenala (5:1) u sredu, ali i u subotu, protiv Štutgarta.

Tim Pepa Gvardiole vrlo brzo vratio se na pobednički kolosek u Bundesligi, i to >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << više nego ubedljivim trijumfom protiv Štutgarta 4:0, 14. uzastopnim u svim takmičenjima protiv "švaba".

Bajern Minhen već u prvih 45 minuta napunio je mrežu gostiju i najavio novu goleadu na "Alijanc Areni". Ove sezone, navijači na tom stadionu zaista uživaju. Do ove subote, opuštali su se pobedama nad Hamburgom (5:0), Leverkuzen (3:0, Augsburg (2:1), Volfsburg (5:1), Dinamo Zagreb (5:0), Dortmund 5:1, Keln 4:0, Arsenal 5:1 i danas Štutgart.

REKORDI

- Bajern Minhen nakon 12 kola sakupio je 34 boda, što je najbolji rezultat svih vremena.

- Bavarci su neporaženi u posljednja 54 meča u Bundesligi (45 pobjeda, devet remija), što je najdruža serija u istoriji.

Prvi ozbiljan napad Arjen Roben pretvorio je u vođstvo Bavaraca u 11. minutu, i to na dodavanje najboljeg asistenta lige Daglasa Koste. Brazilac je osam minuta kasnije povisio na 2:0, da bi odlična akcija u 37. minutu završena novim pogotkom.

Štutgart je prvi šut u okvir gola uputio u 34. minutu, i to kakav! Srpski internacionalac Filip Kostić topovskim udarcem pogodio je prečku i činilo se tada da bi gosti konačno mogli zaprijetiti.

Ipak, tri minuta kasnije viđen je novi gol u mreži poljskog golmana Pržemislava Titona, koji je uprkos primljenim golovima danas imao desetak vrhunskih intervencija i bio jedan od najboljh igrača Štutgarta.

Tomas Miler sjajno je uposlio Roberta Levandovskog, a Poljaku nije bilo teško da 14. put ove sezone savlada protivničkog čuvara mreže. Samo tri minuta kasnije i Miler se upisao u strelce za konačnih 4:0 nakon prvog poluvremena.

Welcome back RT @FCBayernEN: "Welcome back @Badstuber! @esmuellert_ makes way as Holger makes his comeback" #FCBVfBpic.twitter.com/DF6DRhOWB7

— Bundesliga (@Bundesliga_EN) November 7, 2015

Iz poprilično nezanimljivog drugog poluvremena treba izdvojiti 59. minut. Holger Badštuber ušao je u igru zamenivši Milera i tako se prvi put našao na terenu u bundesligaškom meču još od aprila, odnosno poslije tačno 200 dana.

Drugih 45 minuta Bajern je odigrao netipično, "pod ručnom", opao je ritam, pa su gosti na kraju Minhen napustili sa "samo" četiri gola u svojoj mreži.

Filip Kostić zaigrao je u startnoj postavi Štutgarta, video na terenu goleadu Bavaraca, pa bio zamenjen u 46. minutu. On nije jedini srpski igrač koji je danas bio na terenu.

Foto: Guliver/Getty images/Simon Hofmann, Bongarts

 Komšijski derbi u Leverkuzenu: Bajer - Keln, doneo je mnogo uzbuđenja i završen je pobedom gostiju 2:1. Miloš Jojić (na slici) ustao je sa klupe pobedničkog tima u drugom poluvremenu i nastupio od 82. minuta.

"Jarčevi" su konačno, nakon 382 minuta bez gola, zatresli protivničku mrežu, preko Dominika Maroha, da bi sedmim ovosezonskim golom Meksikanac Ćićarito Ernandez ispisao na semaforu rezultat 1:1.

U nastavku, Kirjakos Papadopulos zaradio je isključenje, njegovo već četvrto u 87 bundesligaških utakmica, pa su gosti igrača više iskoristili u 73. minutu i drugim golom Slovenca Maroha došli do vrednih bodova.

Ingolštat je i deveti put na 12 mečeva prvo poluvrijeme odigrao bez golova, a nije ih bilo ni u nastavku, baš kao ni u duelu Hofenhajma i Ajntrahta iz Frankfurta, u kojem je dres gostiju od početka do kraja nosio Aleksandar Ignjovski.

Majnc je rezultatom 2:0 savladao Volfzburg.

U nedjelju od 15:30 časova biće odigran "derbi svih derbija", utakmica Borusije Dortmund i Šalkea. Uoči izuzetno bitnog meča, navijači Šalkea su napravili fenomenalnu atmosferu na treningu i tako silno motivisali fudbalere iz Gelzenkirhena za derbi rurske regije (pogledajte povezane vesti)

Aktuelno kolo u nedelju će zatvoriti  Augzbug i Verder (17:30).

BUNDESLIGA - 12. KOLO:

Bajern Minhen - Štutgart 4:0 (4:0)

/Roben 11, Daglas Kosta 18, Levandovski 37, Miler 40/

Hofenhajm - Ajntraht Frankfurt 0:0

Bajer Leverkuzen - Keln 1:2 (1:1)

/Ćićarito 33 - Maroh 17, 73/

Majnc - Volfzburg 2:0 (1:0)

/De Blazis 31, Mali 75/

Borusija Menhengladbah - Ingolštat 0:0

Darmštat - HSV (18:30)

Odigrano u petak:

Hanover - Herta 1:3 (0:1)

/Kijotake pen 70 - Kalu 33, 61, pen 87/

U nedjelju:

Borusija Dortmund - Šalke (15:30)

Augzburg - Verder (17:30)

TABELA: Bajern Minhen 34, Borusija Dortmund (-1) 26, Volfzburg 21, Herta 20, Šalke (-1) 20, Borusija Menhengladbah 19, Keln 18, Bajer Leverkuzen 17, Majnc 16, Ingolštat 16, Ajntraht Frankfurt 14, HSV (-1) 14, Darmštat (-1) 13, Hanover 11, Verder 10 (-1), Štutgart 10, Hofenhajm 8, Augzburg (-1) 6.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.