Bajernov prvi zadatak za leto - štoper! Mini Boateng ili Argentinac?

Izvor: MozzartSport.com, 11.Feb.2016, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajernov prvi zadatak za leto - štoper! Mini Boateng ili Argentinac?

Požar je nakratko ugašen dovođenjem Taščija na pozajmicu do kraja sezone, ali narednog leta mora da padne ozbiljnija kupovina

Kod Nemaca se uvek gleda korak napred. Bajern je prethodni prelazni rok skoro prespavao i tek u finišu reagovao na situaciju sa povređenim štoperima tako što je na šestomesečnu pozajmicu doveo Serdara Taščija. Nemac turskog porekla je ipak samo prelazno rešenje i najverovatnije neće biti otkupljen od Spartaka.

Bajern >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << traži ozbiljnije rešenje, a Bild tvrdi da zna koja dva imena su u opticaju. Reč je o 19-godišnjem Jonatanu Tahu iz bajer Leverkuzena i znatno iskusnijem Mateu Musakiju iz Viljareala. Oni su na vrhu Bajernove liste želja, a verovatno se uprava dogovara i sa budućim trenerom Karlom Ančelotijem oko izgleda tima za narednu sezonu.

Tah je prošlog leta prešao iz Hamburgera u Leverkuzen za 7.500.000 evra, ali ako Bajern bude krenuo svim silama, teško da će Farmaceuti odoleti. Mladog reprezentativca Nemačke porede sa Džeromom Boatengom koji mu je ujedno i uzor.

„Za mene je on najbolji štoper na svetu. Način na koji on reaguje u teškim situacijama, pokušavam da kopiram na treninzima i utakmicama“, rekao je Tah.

Nije nemoguće da Tah od naredne sezone zaigra rame uz rame sa svojim idolom. Ima ugovor do 202. godine sa Leverkuzenom, ali olakšavajuća okolnost za transfer je to što mu je menadžer bivši Bajernov direktor Kristijan Nerlinger.

Što se Musakija tiče, on je opcija B i spekuliše se da je želja Karla Ančelotija kojeg je impreiosnirao iz vremena kada je Italijan radio u Realu. Argentinac albanskog porekla ima 25 godina, ugovor do leta 2018. i znatno je jeftinija i realnija opcija.

Bajern će se kod Ančelotija vratiti u normalan sistem igre sa četvoricom igrača u poslednjoj liniji, a štoperske pozicije ne ulivaju mnogo poverenje. Stub odbrane Boateng je povređen i odsustvovaće do marta, sve češće se povređuje i Benatija, a Badštuberove muke su svima dobro poznate. Tu je pomenuti Tašči, ali samo kao kratkoročno rešenje, dok Ančeloti nema nameru da Havija Martineza primarno koristi kao štopera.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.