Bajern sm na čelu, drama u Kelnu

Izvor: B92, 28.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern sm na čelu, drama u Kelnu



Šampioni Nemačke, fudbaleri minhenskog Bajerna, ostali su sami na čelu tabele Bundeslige, posle ubedljive pobede nad berlinskom Hertom - 3:0.

Bavarcima je odgovarao i rasplet mečeva sva tri najveća konkurenta u borbi za titulu, koji su takođe skupili po šest bodova iz prva dva kola.

Šalke 04 je u Gelzenkirhenu igrao samo 1:1 sa Borusijom Menhengladbah, Verder je kod kuće zabeležio isti rezultat protiv Štutgarta, baš kao i ekipa Hamburgera sa Hanoverom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Loš dan Bajernovih pratilaca zaokružio je Keln, koji je posle dve vezane pobede poražen na svom terenu od Kajzerslauterna rezultatom 3:2.

U ostalim mečevima pobede su ostvarili domaćini - Volfzburg je savladao Bajer Leverkuzen 2:1, dok je Ajntraht bio bolji od Nirnberga rezultatom 1:0.

Bajern je do 500. pobede pred svojim gledaocima u istoriji Bundeslige stigao odličnom igrom u drugom poluvremenu. U prvih 45 minuta 66 hiljada gledalaca gledalo je mučenje šampiona, ali je odluka pala odmah posle odmora, kada je Balak izveo slobodni udarac sa 18 metara, a Arne Fridrih skrenuo loptu van domašaja odličnog Gerharda Tremela.

Do ubedljive pobede Bajern stiže u samom finišu, pogocima Šola i Makaja. Bajern je stigao do dvanaeste uzastopne pobede, i ovoj generaciji nedostaje samo jedan trijumf da dostigne klupski rekord iz 1981. godine.

Verder nikad nije uspeo da startuje Bundesligu sa tri pobede, a ovog puta u tome ih je sprečila ekipa Štutgarta. Odličnu formu potvrdio je Ivan Klasnić četvrtim golom u sezoni pred odlazak na odmor, ali je na startu drugog poluvremena Tomason uspeo da donese izjednačenje.

Interbrigada iz Hanovera stekla je prednost u komšijskom duelu na AOL Areni posle 18 minuta - Tomas Brdarić i Vahid Hašemijan pripremili su priliku za Jiržija Štajnera, koji je bio precizan. Iranci igraju dobro u Nemačkoj, što je potvrdio Mehdi Mahdavikija četiri minuta kasnije, na radost većine od 48.866 navijača. Najbolju šansu za pobedu propustio je Rafael van der Vart u 42. minutu, udarcem odmah pored stative.

Šalke je svakako očekivao sve bodove protiv Gladbaha, ali su gosti na poluvreme otišli sa prednošću, briljantnim volejom Danca Kaspera Bogelunda. Ipak, u nastavku su "kraljevskoplavi" bili bolji, a izjednačenje je doneo još jedan pulen Mortena Olsena - Ebe Sand. Borusija je tako priopustila priliku da pobedi na strani prvi put u poslednjih 16 meseci (poslednji put 10. aprila 2004, 2:1 u Rostoku) i dođe do prvog trijumfa u Gelzenkirhenu od 1992. godine.

Meč u Volfzburgu obeležili su crveni kartoni, zbog kojih je Bajer završio sa devet igrača (Roke Žunior 76. i Marko Babić 90. minut). Obe ekipe morale su do pobede, posle lošeg početka sezone, a gosti su poveli golom Berbatova u 22. minutu. "Vukovi" okreću pogocima D'Alesandra i Tiama do 54. minuta, a drugo poluvreme je donelo veliku borbu,. Danko Lazović je na terenu proveo poslednjih dvadesetak minuta, umesto Voronjina.

Posle šest godina Ajntraht i Nirnberg konačno su se našli u prvoj Bundesligi, a meč je presudio Džermejn Džons. Nemački mladi reprezentativac bio je precizan u 68. minutu, postigavši prvi gol po dolasku iz Leverkuzena. Nirnberg je najslabiji od svih timova sa tri odigrana meča u Bundesligi.

Meč u Kelnu doneo je veliku dramu sa hepiendom za "Đavole". Halil Altintop bio je na putu da postane superheroj, pogocima u 19. i 79. minutu, ali je domaćin uspeo da dođe do izjednačenja u samom finišu, golovima Šerca u 81. i Podolskog u 90. minutu. Pobedu falačkom klubu doneo je Albanac Ervin Skelja iz penala u 93. minutu. K'lautern je tako prestigao Keln na petom mestu Bundeslige.

Preostala dva meča trećeg kola igraju se u nedelju. U rurskom okršaju MSV Duizburg dočekuje Borusiju iz Dortmunda, dok Majnc gostuje Arminiji u Bilefeldu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.