Bajern prošao posle trilera, poznati svi polufinalisti!

Izvor: Mondo, 03.Apr.2019, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern prošao posle trilera, poznati svi polufinalisti!

Minhenski Bajern bio je na pragu eliminacije u Kupu Nemačke, ali je posle prave drame i devet golova na Alijanc areni savladao Hajdenhajm 5:4 i izborio plasman u polufinale.

Posle eliminacije iz Lige šampiona i kiksa u Bundesligi minhenski Bajern bio je na pragu prave blamaže, ali je sa desetoricom igrača na terenu nakon neverovatnih 90 minuta uspeo da stigne do preokreta i pobeede nad Hajdenhajmom.

Tek golom Roberta Levandovskog sa bele tačke pet minuta pre kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Bajern je obezbedio trijumf 5:4 i plasman u polufinale.

Gosti iz pokrajine Baden Virtenberg priredili su Bavarcima jedan od najtežih mečeva u sezoni i to samo tri dana pred "Klassiker" protiv Borusije Dortmund.

Ekipa Hajdenhajma i njen trener Frank Šmit bili su na korak od istorijskog uspeha, vodili su 2:1 protiv velikog Bajerna na Alijanc Areni, potom uspeli i da izjednače na 4:4 posle preokreta domaćina, ali nisu izdržali do kraja.

Samo pet minuta pre kraja defanzivac gostiju Marnon Buš rukom je sklonio loptu ispred Roberta Levandovskog, a Poljak je sa bele tačke bio precizan za konačnih 5:4.

Iako Bajern nije briljirao u ovosezonskom izdanju Kupa, u kojem je do polufinala stigao sa samo šest postignutih golova, činilo se da neće dozvoliti iznenađenje protiv Hajdenhajma.

Bajern jednostavno nije smeo dozvoliti da posle remija sa Frajburgom u Bundesligi eventualni novi kiks uzdrrma ekipu samo tri dana pred subotnji derbi protiv Borusije Dortmund koji će značajno uticati na trku za šampionsku titulu.

Početak meča nagoveštavao je lak posao za favorita pošto je  Leon Gorecka u 12. minutu doveo Bavarce u vođstvo udarcem glavom posle kornera Džošue Kimiha.

Ipak, samo tri minuta kasnije, greška Tijaga Alkantare naterala je Niklasa Zilea na start zbog kojeg je zaradio isključenje i utakmica je krenula potpuno drugim tokom.

Ekipa Franka Šmita, koji je kao igrač Festebergsgrojta prije 25 godina izbacio upravo Bajern u prvom kolu Kupa Nemačke, bila je svesna da ne sme mnogo da čeka, već da mora da iskoristi ukazanu priliku i pokuša da napravi sličnu senzaciju.

Već u 26. minutu Hejdenhajm je stigao do izjednačenja, kada je napadač Glacel iskoristio dodavanje kapitena Šnaterera i udarcem glavom matirao Svena Ulrajha.

Niko Kovač je u međuvremenu morao da izvrši izmenu i uvede štopera, pa je prilično nezavodoljni  Frank Riberi prepustio svoje mesto Džeromu Boatengu, međutim, odbrana Bajerna ni posle toga nije delovala previše sigurno.

To su iskoristili gostujući fudbaleri u 39. minutu  i posle brze kontre na loše postavljenu zadnju liniju Bajerna izbacili Šnaterera, koji je pogodio suprotan ugao za vođstvo Hajdenhajma 2:1.

Neverica na licima domaćih navijača, ali oduševljenje između osam i deset hiljada gostujućih fanova koji su stigli iz Hajdenhajma, gradića u pokrajini Baden-Virtemberg sa oko 50.000 stanovnika.

Ali drama je tek sledila...

Kovač nije imao više izbora i morao je od početka drugog poluvremena da uvede najboljeg napadača, Roberta Levandovskog, a zatim i Komana, umjesto neubedljivih Hamesa Rodrigeza i Rafinje.

I samo deset minuta kasnije na semaforu je bilo 3:2.

Prvo je Levandovski asistirao Mileru za prelep volej za izjednačenje u 53. minutu, da bi u 55. minutu ovaj dvojac zamenio uloge i Levandovski je uklizavanjem u petercu poslao loptu u mrežu za vođstvo Bajerna 3:2.

Kada je Gnabri u 66. minutu povisio na 4:2 činilo se da je drami kraj. Međutim, gosti iz Hajdenhajma nisu se predali u verovatno najvažnijoj utakmici njihovih karijera.

Opuštanje domaćih Hajdenhajm je surovo kaznio i pobrinuo se za dramatičnu završnicu.

Junak gostiju bio je Glacel. Najbolji strelac Hajdenhajma ove sezone u 73. minutu šutirao je sa ivice šesnaesterca u donji desni ugao Ulrajhovog gola i vratio nadu svojoj ekipi.

Samo tri minuta kasnije Mats Humels pobrinuo se za potpunu neizvesnost. Štoper Bajerna srušio je Multhaupa u svom šesnaestercu, a Glacel je bio precizan sa penala i svojim het-trikom izjednačio na 4:4.

Mogao je Hajdenhajm do senzacije, ali je Ulrajh odbranio stopostotnu šansu Multhaupu u 81. minutu, a kazna je stigla vrlo brzo.

Novi penal, ovog puta na drugoj strani, iskoristio je Levandovski za pobedu 5:4  i kraj mučenja na Alijanc Areni.

Ni het-trik Roberta-Neste Glacela nije bio dovoljan ekipi Hajdenhajma za eliminaciju Bajerna u četvrtfinalu, što bi bio prvi put posle 15 godina da Bavarci ispadnu u ovoj fazi takmičenja.

Rekorder po broju trofeja u Kupu Nemačke tako će ipak nastaviti trku za 19. trofej u ovom takmičenju. Sa Bajernom će se u završnici za trofej nadmetati i ekipe Hamburgera i Lajpciga koje su juče izborile polufinale, kao i Verder Bremen koji je večeras savladao Šalke u Gelzenkirhenu 2:0.

KUP NEMAČKE - ČETVRTFINALE:

Bajern - Hajdenhajm 5:4 (1:2)

/Gorecka 12, Miler 53, Levandovski 55, 84Gnabri 65 – Glacel 26, 74, 77, Šnaterer 39/

Šalke - Verder 0:2

/Rašica 65, Klasen 72/

Odigrano u utorak

Paderborn - HAMBURG 0:2 (0:0)

/Lasoga 54, 68/

Augzburg - RB LAJPCIG 1:2 (0:0), 1:1 nakon 90 minuta

/Finbogason 90+4, Verner 74, Halštenberg pen. 121/

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.