Izvor: Blic, 27.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern pred vratima Humske

Bajern pred vratima Humske

BEOGRAD - Ako je suditi po imenima klubova koje je pobednik duela Partizan - Hamarbi mogao dobiti, onda je zaključak da je izvučen najteži protivnik. Reč je o jednom od najtrofejnijih klubova Evrope, slavnom Bajernu. Žrebom je odlučeno da prvu utakmicu Bavarci igraju u gostima, a drugu na domaćem terenu u Minhenu.

- Teže nije moglo. Bajern je ubedljivo najbolji klub u Evropi, kako organizaciono, tako i igrački. Partizan po ko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zna koji put nije imao sreće. Sada je najvažnije da eliminišemo Hamarbi - rekao je direktor crno-belih Nenad Bjeković.

Trener Ljubiša Tumbaković nije želeo da komentariše žreb, jer po njemu tek treba da se odigra utakmica 2. kola. - Lepo je da Hamarbi i mi znamo sa kim pobednik našeg duela igra u narednom kolu. Znam ko je Bajern, i to je sve što bi želeo da kažem.

Kapiten Saša Ilić je od nas saznao sa kim će Partizan eventualno igrati u narednoj rundi.

- Ko zna zašto je to dobro. Svaki igrač Bajerna vredi mnogo, neki kao i celokupne ekipe u Jugoslaviji. Ipak, rano je misliti o Nemcima. Moramo razmišljati samo o Hamarbiju, jer da bi došli do Minhena moramo ih eliminisati. Nismo se uplašili Hamarbija. Poučeni iskustvom Rapida, kada smo govorili da ćemo lako proći, sada ne želimo da budemo favoriti. Na terenu moramo pokazati koliko vredimo. Ovo je poslednja šansa ove generacije da pokaže da vredi i u Evropi, a ne samo u domaćem šampionatu - reči su Ilića.

Radovan Radaković nije sa oduševljenjem prihvatio vest iz Niona.

- Sreća nam je okrenula leđa. Ako prođemo Hamarbi i pobedimo ih dva puta, uz malo sreće možemo eliminisati i Bajern. Na pripremama smo razbili Minhen 1860 i Hanzu, ali smo nesrećno izgubili te mečeve. Neka treći meč sa Nemcima ove godine bude i treća sreća. Moramo pre svega da prođemo Hamarbi, a čak i da izgubimo od Bajerna plasiraćemo se u 1. kolo Kupa UEFA. U tom takmičenju je više lakših rivala - zaključio je Radaković. S. Đurić Parovi 3. kola kvalifikacija

1. Sporting - Inter

2. Milan - Slovan Liberec

3. Rozenborg - Brondbi/Dinamo Tirana

4. Šahtjor - Klub Briž/Dinamo Bukurešt

5. Maribor/APOEL - AEK

6. Barselona - Vardar/Legija

7. Skonto/Levski - Dinamo Kijev/Pjunik

8. Lilestrom/Željezničar - Njukasl

9. HAMARBI/PARTIZAN - BAJERN

10. Genk - Sparta/Torpedo Kutaisi

11. Makabi Haifa/Belšina - Šturm

12. Seltik - Žilina/Bazel

13. Fejenord - Fenerbahče

14. Zalaegerseg/Dinamo Zagreb - Mančester J.

15. Boavista/Hibernijans - Okser

16. Lokomotiva Moskva - Grac/Šerif

Prvi mečevi trećeg kola kvalifikacija igraju se 13. i 14. avgusta, a revanši 27. i 28. avgusta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.